HAZA Egyéb Nyirokcsomórákja van Karel Gottnak

Nyirokcsomórákja van Karel Gottnak

809
hirdetés

800px-Kg-foto13Nyirokcsomórákot állapították meg az orvosok Karel Gott világhírű cseh énekesnél, aki néhány napja gyomorműtétnek vetette alá magát a prágai IKEM kórházban – közölte Aneta Stolzová, a művész szóvivője hétfőn Prágában.

    A rosszindulatú daganatot a gyomorműtétkor fedezték fel az orvosok. A 76 éves énekest a prágai Egyetemi Kórház hematológiai klinikájára szállították, ahol speciális onkológiai kezelésnek veti alá magát.
    „A műtétkor megállapították, hogy a gyomorproblémákat a Non-Hodgkin limfóma okozza. Ma (hétfőn) megkezdődött a betegség kezelése a legmodernebb eszközökkel. A kezelés idejét pillanatnyilag nem lehet előrelátni” – nyilatkozta Marek Trneny, a klinika főorvosa.
    A klinika felszólította a médiát, hogy a beteg és a kórház irányában is tartsa tiszteletben az erkülcs és az etika szabályait. Hasonló kérést fogalmazott meg a média irányában Ivana Gottová, az énekes felesége is.
    Gotton a múlt kedden hajtottak végre gyomorműtétet. A cseh sajtó korábban arról tudósított, hogy Gottra szívműtét vár.
    Karel Gottot nyáron szívritmuszavarral kezelték az IKEM-ben, és felesége, Ivana néhány hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével. Az énekes szóvivője Gott nevében akkor is „emberiességet, udvariasságot és tisztességet” kért a médiától. A cseh sajtó, beleértve a bulvárt is, nagyon mértéktartóan foglalkozott Gott műtétjével.
    Karel Gott a következő hetekre lemondta tervezett koncertjeit.
    Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A 76 éves Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió – 5,75 millió forint) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.
    A cseh sajtóban közölt statisztikák szerint Karel Gottnak eddig összesen 288 lemeze és más hanghordozója jelent meg, számos hanghordozó több kiadásban is, illetve külföldi kiadásokban, változatokban.


MTI

fotó: wikipedia

hirdetés
Previous articleEgyeztetés a hajléktalanok segítéséről
Next articleNyitott napok a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában