HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Nyáron sok gyerek szenved kerékpáros vagy rolleres balesetet

Nyáron sok gyerek szenved kerékpáros vagy rolleres balesetet

567
hirdetés

yáron nagyobb a veszélye annak, hogy trambulinozás, kerékpározás vagy rollerezés közben megsérülhetnek a gyerekek. Pedig az ilyen balesetek elkerülhetők lennének a megfelelő védőfelszerelések helyes használatával – mutatott rá Marcel Brenner, a pozsonyi gyermekkórház sürgősségi osztályának főorvosa.

Kép: illusztráció, Pixabay

Brenner elmondta, naponta mintegy 160-200 gyereket látnak el a sürgősségi osztályon. Az esetek fele baleset. „Trambulinon, biciklizés vagy rollerezés közben megsérül gyerekek kerülnek hozzánk nap mint nap törésekkel, néhányuk műtétre, kórházi kezelésre szorul” – magyarázta.
A főorvos emlékeztetett arra, hogy sportolás közben megfelelő védőfelszerelést kell használni. „Rollerezéskor vagy görkorcsolyázáskor például védősisakot kell hordani” – tette hozzá Brenner.
Nyáron a hőség miatt is sokan kerülnek a sürgősségi osztályra, ezért nem szabad megfeledkezni a rendszeres folyadékpótlásról, vízzel kell kínálni a gyerekeket akkor is, ha nem szomjasak. Védeni kell őket a közvetlen napsugárzástól, naptejet, napszemüveget, fejfedőt kell viselniük.

TASR

hirdetés
Previous articlePozsonyba látogatott Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere
Next articleElkészült Komárom város faiskolája