HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Nigella Lawson: „használtam drogot, de nem vagyok függő”

Nigella Lawson: „használtam drogot, de nem vagyok függő”

818
hirdetés

Beismerte múltbeli kábítószerezéseit Nigella Lawson, a világszerte ismert és népszerű tévészakács, azt azonban tagadta, hogy drogfüggő lenne.

    Nigella Lawson – akinek édesapja, Nigel Lawson a tavasszal elhunyt Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök pénzügyminisztere volt az 1980-as években – a vád tanújaként jelent meg a nyugat-londoni Isleworth koronabíróságán, ahol egykori családi mindeseinek csalási pere folyik.
    Az olasz testvérpár, Francesca and Elisabetta Grillos évekig állt Nigella Lawson és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő alkalmazásában. A két nővért azzal vádolják, hogy a család pénzéből 300 ezer fontot (több mint százmillió forintot) vertek el önös célú luxuskiadásokra. Ügyvédeik szerint ugyanakkor Nigella Lawson személyesen engedte meg nekik a pénzszórást, cserébe azért, hogy hallgatnak az ő rendszeres kábítószerezéséről.
    A tévészakács, akit szerdán hallgatott meg a bíróság, tanúvallomásában elmondta: valóban fogyasztott kokaint néhányszor, de ez még akkor történt, amikor halálos beteg első férjével, John Diamonddal élt. Elmondása szerint férjével hat alkalommal használtak kokaint, de csak azért, hogy a rákbetegség végső stádiumában járó John Diamond szenvedéseit enyhítsék.
    Elmondta azt is, hogy második férjével, Charles Saatchival kötött házasságának utolsó évében ismét kábítószerhez – kokainhoz és kannabiszfélékhez – folyamodott, azért, hogy „elviselhetetlen” életét elviselhetőbbé tegye. Saatchit „briliáns, ugyanakkor brutális” emberként jellemezte, és elmondta: mióta megszabadult tőle, teljesen megszabadult a kábítószerektől is. A drogok „hamis barátnak bizonyultak (…) nem volt jó ötlet hozzájuk fordulni” – fogalmazott.
    Nigella Lawson és Charles Saatchi házassága nem egészen tíz év után, a nyáron ért véget, világraszóló botrány közepette. A váláshoz vezető botrány júniusban robbant ki, amikor a házaspár egy előkelő londoni étterem teraszán összeveszett, és Saatchi a vita hevében torkon ragadta feleségét. A pillanatot lekapta egy lesipuskás fotós, és a képek az egész világsajtót bejárták.
    Saatchi ugyan azóta is tagadja, hogy tényleges bántalmazásról lett volna szó – állítja, hogy csak egy „játékos kézmozdulatot” tett, amelynek „egy állókép teljesen helytelen értelmezést adott” -, ám az ügy hatósági eljárásig fajult, és az üzletembert rendőrségi figyelmeztetésben részesítették.
    Szerdai tanúvallomásában Nigella Lawson cáfolta, hogy csak „játékos kézmozdulatról” lett volna szó. Elmondta: az incidens előzményeként egy édesanya sétált el mellettük kisgyermekével, és ennek láttán ő megjegyezte férjének, hogy mennyire szeretne majd unokákat. Saatchi váratlan indulattal ezután ragadta torkon, azt kiabálva, hogy „téged senki más ne érdekeljen, csak én” – ecsetelte a történteket a szemmel láthatóan megtört 53 éves tévészakács.
    Nigella Lawson azzal vádolta volt férjét, hogy „fűnek-fának hazudozik” az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

MTI

hirdetés
Previous articleAdventi fénybe burkolózik Győr
Next articleÖsszefogás a Komárom környéki hajléktalanokért