HAZA HÍR-MIX Nemzetközi bojlis ponty- és amúrfogó csapat horgászverseny a keszegfalusi Konkolin

Nemzetközi bojlis ponty- és amúrfogó csapat horgászverseny a keszegfalusi Konkolin

657
hirdetés

Május 19.-től egészen május 25.-ig a Keszegfalu határában található, a Szlovák Horgászszövetség Komárom Városi alapszervezetének kezelésében levő Konkoli horgásztavon került megrendezésre az idei 8.-ik Konkoli Carp Cup 2024 elnevezésű, nagyszabású nemzetközi bojlis ponty- és amúrfogó csapat horgászverseny. A megmérettetésre összesen 17 csapat regisztrálta magát, 3 csapat képviselte Csehországot, a többiek pedig egész Szlovákiából érkeztek.

A nulladik napon, vasárnap volt a gyülekező, a keszegfalusi kultúrház mellett. A szervezők finom birkagulyással várták a csapatokat. Az ebéd elfogyasztsa után, valamint letudva a kötelező formai dolgokat, került sor a verseny megnyitójára, melyre tiszteletét tette Keszegfalu polgármestere, Pataky Dezső, valamint a  Szlovák Horgászszövetség Komárom Városi alapszervezetének elnöke Riszdorfer Martin, illetve titkára Neszi István. Maga a versenypálya két szektorra volt osztva, az A szektor a tó felső részében, a nyugati oldalon volt található, és a B szektor pedig a tó alsó felén a keleti oldalon. Az elhangzott beszédek után jött a várva várt sorsolás, ahol is az egyes csapatok először is kihúzták, hogy melyik szektorban fognak horgászni, illetve a következő sorsolás alkalmával pedig hogy a kisorsolt szektorban, melyik horgászhelyen.

Maga a versenypálya két szektorra volt osztva, az A szektor a tó felső részében, a nyugati oldalon volt található, és a B szektor pedig a tó alsó felén a keleti oldalon. A sorsolst követően a csapatok a felvezető autókkal az élen átmentek a tóhoz, és elfoglalták a kisorsolt helyüket. Következett a tábor kiépítése, a legforróbb horgászhelyek megkeresése, bóják lerakása, illetve az első etetés is megtörtént. Hétfőn, május 20.-án, reggel négy órakkor vette kezdetét a megmérettetés. A csapatoknak 125 óra állt rendelkezésükre, hogy minél több pikkelyest tudjanak egy rövid időre szákba terelni, amíg a jelenlévő bírók le nem mérték, és hitelesítették a fogást. Az első 5 kg-nál nagyobb halra nem is kellett sokat várni, hisz nem sokkal reggel fél hat körül már csörgött a bíróknál a telefon.

Sajnos eleinte a nagyobb halak kapókedve nem úgy alakult, ahogy azt a versenyzők előre gondolták, és így csak az apróbb egyedek jelezték kíváncsiságukat a felkínált csalikra. Az időjárás folyamatosan változott, hol esett, hol fújt a szél. Voltak időszakok, amikor egyes csapatok, hogy óvják testi épségüket, elhagyták egy időre a horgászhelyüket is, hogy biztonságos helyre vonuljanak a leszakadó ágak, kidőlő fák elől. Az erős, és hirtelen jövő viharok elvonultával a halak kapókedve is kezdett változást mutatni. Lassan kezdtek jelentkezni a testesebb halak is. Csütörtök hajnalban jött a bejelentés, hogy egy óriási pontyot sikerült fogni az egyk csapatnak. A bírók azonnal a megadott horgászhelyre siettek, ahol a hivatalos mérés, illetve hitelesítés után kijelenthették, hogy sikerült megfogni a verseny eddigi legnagyobb halát, egy szép tőponty formájában.

A hitelesítet súlya 16,35 kg volt. A verseny végéig ezt az eredményt már nem tudta egyik csapat sem túlszárnyalni, csak megközelíteni, és azt pedig egy 14,90 kg-os amúr, illetve egy 15,30 kg-os ponty formájában. Szombaton, május 25.-én reggel 09:00 órakkor dudaszó jelezte a verseny végét. A bírók, a folyamatosan érkező adatokat feldolgozva, elkészítették a verseny végeredményét, amely a következő lett:

összetett:

KIMOT TEAM 428,88 p.
SNECI CT 363,94 p.
SATURBAITS TOMA CT 271,39 p.
Sektor A: SATURBAITS 236,89 p.
Sektor B: SATURBAITS SK 174,71 p.
TOP 5 hal : BT TEAM 54,60 kg
Legnagyobb hal: Bognár István – BT TEAM – ponty 16,35 kg

1.     nap hala:

Toma Gábor,st. – B02 – ponty – 11,40 kg
2.     nap hala: Buzás Róbert – A08 – ponty – 11,10 kg
3.     nap hala: Bognár István – B01 – ponty – 16,35 kg
4.     nap hala: Buzás Marian – A08 – ponty – 15,30 kg
5.     nap hala: Buzás Róbert – A08 – ponty – 14,70 kg

A kiértékelésre ismét a keszegfalusi kultúrház mellett került sor, ahol a fáradt, és kimerült versenyzőket finom ebéd várta házias ízekkel, majd ezután, déli 12:00 órakkor elérkezett a várva várt pillanat. A jelenlevők megtudhatták a verseny végeredményét, mivel az utolsó 24 órában a szervezők által nem lett frissítve a weblapon lévő részeredmény, ezzel is egy kicsit izgalmasabbá téve a versenyt. Az egyes kategóriák győztesei a szervezőktől az elért eredményeikért pénzdíjakat, tárgyi jutalmakat vehettek át az eredményhirdetéskor.

Itt meg kell azonban említenem, hogy látva és érezve a szociális helyzetet, nagyon nehéz támogatókat találni. De hála az égnek, azért mindig akadnak olyanok, akik áldoznak bizonyos összeget ilyenfajta dologra. Nem szeretném megbántani egyetlen támogatónkat sem, ezért inkább nem fogom most név szerint említeni őket, nehogy véletlenül valakit kihagyjak. Egyesek pénzbeli, mások tárgybeli segítséget nyújtottak. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész szervezőbizottság nevében minden egyes jelenlegi és jövőbeli támogatónknak, a médiáknak, valamint mindazoknak, akik nagyban hozzájárultak és hozzá fognak járulni, hogy ez a verseny megszülethetett és lebonyolításra kerülhetett. Köszönet érte!

A szervezőbizottság nevében:  Fuisz Attila

Fotó: Borovicza F., Buzás I.

hirdetés
Previous articleRaši miniszter Komáromban: bő 20 millió eurós támogatással a biztonságosabb és korszerűbb településekért
Next articleEljárást indított a rendőrség a D1-es autópályán történt baleset ügyében