HAZA RÉGIÓ Nemesócsa község legidősebb polgára

Nemesócsa község legidősebb polgára

1842
hirdetés

p1400582

Megható ünnepélyre került sor 2016 december 22.  a kolozsnémai nyugdíjasotthon panziójában ,  ahol a nemesócsai község három tagú  küldöttsége – Lajos Marianna, Bölcs Zsuzsa és Fábik Gabriella – köszöntötte otthonunk lakóját Szajkó Ilona nénit .

A gazdag ajándékkosár átadása után a község alpolgármestere Lajos Marianna nagy tisztelettel átadta a község Emléklapját  és megkérte Szajkó Ilona nénit, hogy kézjegyével lássa el a község krónikájában azt az ünnepélyes bejegyzést mellyel közlik, hogy Ilona néni a község legidősebb polgára . A felköszöntő kedves szavak  után az ünnepelt vette át szót és az események irányítását  ,ami egy jól sikerült  pohárköszötővel kezdődött és a közössen megélt élmények  felelevenítésével  folytatódott .  Ilona néniről tudni kell azt, hogy a nemesócsai alapiskolában szakácsként dolgozott így az iskolások több generációja naponta kóstolta , fogyasztotta az ő finom   főztjét . Nyugdíjba vonulása után is aktívan részt vett a faluközösség életében . A katolikus egyház tevékenységét a Mária nőiegylet  munkáján keresztül támogatta . A konyhája továbbra is elismert és kedvelt volt de most már a felnőttek körében .

p1400586

Jelenleg a kolozsnémai nyugdíjas otthon lakója ahol a kertimunkákban és a hitéletben vállal aktív szerepet . Korát nyugodtan szépíthetné hiszen amikor kimondjuk, hogy már betöltötte a 94. évét  sokan hitetlenkedve mondják : Ez nem lehet igaz ! Pedig a tények nem átírhatók .

 Az otthonunk nevében további élményekben , szeretetben gazdag éveket kívánok Ilonka néninek .

Pint Tibor mérnök – nyugdíjasotthon igazgatója 

hirdetés
Previous articleKezdjük együtt az újévet a Klapka téren!
Next articleÜnnepélyes keretek között vette át Gergely István a díszpolgári címet a komáromi városházán