HAZA RÉGIÓ Nem kértek Petheő Attila visszatéréséből

Nem kértek Petheő Attila visszatéréséből

1110
hirdetés

Obrázok1Az MKP Komáromi járási szervezete megválasztotta parlamenti képviselőjelöltjeit, ám a küldöttek

Múlt szombaton a Magyar Közösség Pártja járási küldöttei jelöltállító konferenciát tartottak Bátorkeszin. A tanácskozás legfontosabb napirendi pontja a járás parlamenti képviselőjelöltjeinek megválasztása volt. A párt megújuló politikájának bizonyítéka, hogy a jövő évi parlamenti választások előtt csaknem egy évvel már bemutatja azokat a jelöltjeit, akik a parlamentbe jutásért küzdenek majd az MKP színeiben.

A komáromi önkormányzati választásokon erőltetett Híddal való együttműködés csaknem a teljes párttagság szétesését eredményezte, s nehezen csitultak el az indulatok. Komáromban új alapszervezet alakult, amelynek képviselői első ízben mutatkoztak be járási pártkonferencián. Talán ennek is köszönhető, hogy a szombati konferencián jelen volt Berényi József, az MKP elnöke, Szigeti László, az MKP Országos Tanácsa elnöke és Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke is. Az első szavazásra lényegében akkor került sor, amikor a küldöttek az ismét 15 tagúra változó járási elnökségbe Csonka Lajost, a komáromi alapszervezet új elnökét és Szalay Károly városi pártelnökségi tagot választották be. A tagsági létszám alapján az MKP szabályzata értelmében húsz képviselőjelöltet állíthatott volna a régiós konferencia az országos jelölőlistára. A Komáromi járásban működő helyi szervezetek taggyűléseiken azonban csak 18 jelöltet állítottak. Sokuk felháborodására az ekeli és martosi alapszervezet Petheő Attilát is indítani szerette volna. A végső sorrend megszavazása előtt azonban több küldött felhívta a figyelmet arra, hogy Petheő Attila neve nem „húzónév”, a hozzá kapcsolható „összeborulás-elmélet” csődje viszont egyben azt is igazolta, hogy a Komáromi járás MKP-tagjai nem kívánnak semmilyen formában együttműködni a szlovák-magyar párttal. Az egyik felszólaló rámutatott arra is, hogy Petheő már másodízben bukott el saját körzetében az önkormányzati választásokon, tehát nem valószínű, hogy akár egy szűk területről is megfelelő számú pártolókat tudna szerezni. Rendkívüli szavazást rendeltek el, s ennek alapján Petheő Attila neve – a küldöttek többsége a szavazáskor nem támogatta – lekerült a parlamenti jelöltek listájáról. – Sikerült egy jó listát állítanunk, hiszen vannak köztünk polgármesterek, megyei képviselők, fiatalok és olyanok, akik a civil életben már bizonyítottak. Pozitívumként értékelem, hogy a konferenciát megtisztelték részvételükkel stratégiai partnereink, a Via Nova ICS, a Csemadok és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház képviselői is, hiszen majd velük együtt készülünk a 2016-os parlamenti választásokra – nyilatkozta Gyarmati Tihamér, az MKP járási elnöke. A küldöttek Samu Istvánt, az MKP Országos Elnökségének tagját választották listavezetővé. A tanácskozás végén a konferencia határozatban rögzítette a megválasztott képviselőjelölteket. Ők a következők (ábécérendben): Basternák Ildikó (Ógyalla), Becse Norbert (Naszvad), Csonka Lajos (Komárom), Dolník Tibor (Bátorkeszi), Domin István (Izsa), Ertl Péter (Komárom), Fekete Ferenc (Komárom), Finta Gergely (Karva), Gyarmati Tihamér (Szentpéter), Horváth Árpád (Gúta), Knirs Imre (Komárom – független), Labancz Roland (Bátorkeszi), Samu István – listavezető (Gúta), Szabó Olga (Pat), Szalai Miklós (Hetény), Szalay Rozália (Kolozsnéma) és Viola Miklós (Gúta).

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleVárosi és községi rendőrségek 18. – ik nemzetközi lövészversenye a komáromi polgármester vándorserlegéért
Next articleSortáncjárás Gútán