HAZA SJG Nárcisz napi adománygyűjtés a Selye János Gimnáziumban

Nárcisz napi adománygyűjtés a Selye János Gimnáziumban

584
hirdetés

Iskolánk minden évben bekapcsolódik a Nárciszok napja (Deň narcisov) elnevezésű nyilvános pénzadománygyűjtésbe. A gyűjtés célja a daganatos betegségben szenvedők támogatása. A Szlovák Rákellenes Liga ezzel a tevékenységgel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a megelőzés nagyon fontos: a daganatos megbetegedések nagy része gyógyítható, ha azt időben diagnosztizálják. Helyes életmóddal és stresszmentes életvitellel is lehet küzdeni a betegség ellen. A befolyt pénzből különböző rendezvényeket szerveznek, és olyan kezdeményezéseket támogatnak, amelyek az onkológiai páciensek kezelését segítik.

Idén április 20-án került sor a gyűjtésre, amelybe a III.C – Szántó Anna, Žibrita Rebeka, Bencsík Jázmin, Soós Péter  és a III.B – Szarka Máté és Kovács Gábor – segítőkész tanulói kapcsolódtak be.

Az önkéntesek a Rákellenes Liga logójával ellátott dobozba gyűjtötték a jótevők adományait, s cserébe egy nárciszvirágot tűztek fel az adományozó öltözékére. A nárcisz a remény és az együttérzés, valamint a szolidaritás és a támogatás jelképe. A munkát gimnáziumunkban kezdték, melynek minden tanára és diákja hozzájárult némi összeggel az akcióhoz. A gyűjtés Komárom utcáin folytatódott, ahol nagyon sok jótékonykodó emberrel találkoztak. A nap végére iskolánk 529 euróval tudta támogatni a rákos betegségben szenvedőket.

A nehézségekkel, betegségekkel küszködők megsegítésére szervezett gyűjtéseknek nagy hozadéka van a jövő nemzedéke számára: a fiatalok megtanulják, hogy jótékonykodni és adni jó, és önkéntességre is neveli őket.

Köszönet illet mindenkit, aki bármilyen formában részt vett, és segítséget nyújtott az adománygyűjtés megszervezésében.

PaedDr. Matus Alica

hirdetés
Previous articleEurópa Tanács: a szlovák parlamentnek el kell utasítania a transzneműek emberi jogait aláásó törvényjavaslatot
Next articleÚtra kelt a róka a bábfesztiválon