HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Naponta lefutott egy maratoni távot tavaly egy új-zélandi pár

Naponta lefutott egy maratoni távot tavaly egy új-zélandi pár

819
hirdetés

Világcsúcsot állított fel egy új-zélandi házaspár, miután az elmúlt év minden napján lefutott egy maratoni távot Ausztráliában. Futásukat szerdán fejezték be, amikor egy extra maratont futottak Melbourne-ben.

A 366 maratoni futással több mint 15 300 kilométert tettek meg Ausztráliában.
A 64 éves Janette Murray-Wakelin és a 68 éves Alan Murray minden nap hajnali négy órakor kelt, hogy egy év alatt körbefuthassa Ausztráliát és Tasmánia szigetét. A házaspár vegetáriánus, ezért naponta 30 banánt is  elfogyasztottak útjukon a sok-sok gyümölcs- és zöldséglé, gyümölcs- és zöldségsaláta mellett – adta hírül a The Daily Telegraph című brit napilap honlapja. Útjukon futottak ciklon szélén, áradások, bozóttüzek mentén, jégesőben, utóbbi miatt meg is kellett szakítaniuk a futást, hogy félórával később újult erővel folytathassák útjukat a zord időben.
Az első néhány hét nagyon fájdalmas volt, akkor kellett betörni magunkat. Utána már napról napra könnyebb volt – mondta Murray az ABC ausztrál rádiónak.
Futásukkal megdöntötték a belga Stefan Engels 2011-ben felállított rekordját, aki egy éve alatt 365 maratoni távot futott le. Futásával a házaspár adományt gyűjtött egy alapítványnak.

MTI

hirdetés