HAZA HÍR-MIX „Nagyszerű szurkolóink vannak, ezért az elvárások magasak” – Boban Tomić interjú

„Nagyszerű szurkolóink vannak, ezért az elvárások magasak” – Boban Tomić interjú

824
hirdetés
Komárom első számú sportja a kosárlabda. Ezt a teltházas mérkőzések a sportcsarnokban, az erős szurkolói bázis és a széles társadalmi, ill. támogatói háttér is alátámasztja. Ezen körülményeknek volt köszönhető, hogy a komáromi kosárlabda klub 2020-ban újjáéledt a hamvaiból. A klub neve és a vezetősége új lett, azonban a kosárlabdaláz nem hagyott alább. Egy év másodosztály után ismét élvonalbeli mérkőzésekre telhetett meg a városi sportcsarnok, és a sportág komáromi szerelmeseinek nem kellett sokat várniuk a sikerekre: az első évben a harmadik, a másodikban pedig a második helyet szerezte meg csapatuk. Idén meglehet a következő lépcsőfok? A szezonkezdet előtt a BC Komárno elnöke, Boban Tomić válaszolt kérdéseinkre.
Röviddel a szezonnyitány előtt edzőt váltottak. Miért kellett Krunoslav Krajnovićnak távoznia?
Nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt elképzeltük. Nem volt megfelelő a kémia, nem úgy láttuk, hogy ez pozitív irányba változhat, ezért ezt az utat választottuk. Remélem, hogy jól fog alakulni.
Az új edző Goran Samardziev lett. Miért esett pont rá a választás?
Olyan edzőt kerestem, aki friss energiát hoz. Szép eredményei voltak otthon, az év edzője volt Észak-Macedóniában 2021/2022-ben. Egy fiatal edző, energikus, amire a csapatunknak szüksége van, hogy kihozza a maximumot.
Hogyan értékeli a felkészülést?
Vegyes érzéseim vannak a kialakult helyzet miatt. Keményen dolgoztunk. Az edzőnek lesz ideje ahhoz, hogy munkájával egyesítse a filozófiát, hogy fizikailag és mentálisan is összeszokjon a csapat, amire erre egy kis időre lesz szükség.
Milyen játékosok jöttek, miben lesz a csapat idén más a tavalyihoz képest?
Nehéz megítélnem, még nem ismerem az ellenfeleket. A mi identitásunk a fiatal, agresszív és ritmusos játék, nem pedig átgondolatlanul menni előre, ezt szeretnénk folytatni. Az idő megmutatja, miben kell javulnunk.
Van átlátása arról, hogyan erősített a többi csapat? Milyen helyezést vár a következő szezon végén?
Szeretnénk hétről hétre jobbak lenni. Magasra emeltük a lécet, nagyszerű szurkolóink vannak, ezért az elvárások is magasak, ami remélem, hogy erős szélként fogja előre fújni a csapatot. Ami a többi csapatot illeti, mindenki erős, de mi csak saját magunkra akarunk figyelni.
Részt vesznek idén az Alpok-Adria kupában?
Az idén nem.
 
Konczer András
fotók: dunataj.sk
hirdetés
Previous articleHamran: Felderítette a rendőrség az eltűnt diáklány ügyét
Next articlePotápi Árpád János: a felvidéki magyarság számára a megmaradás a tét a szeptember végi parlamenti választáson