HAZA HÍR-MIX Nagyszabású, nemzetközi bojlis horgászverseny zajlott Komáromban

Nagyszabású, nemzetközi bojlis horgászverseny zajlott Komáromban

1224
hirdetés

Nagyszabású, nemzetközi horgászversenyre került sor városunkban. Idén immár 8.-ik alkalommal lett megrendezve a város horgásztaván a 8. Apáli Carp Cup 2023 elnevezésű bojlis horgászverseny.

1. helyezett

Maga a verseny 2023. május 2.-án déli 12:00 órakor kezdődött és egészen 2023. május 7.-ig, ugyancsak déli 12:00 óráig tartott megszakítás nélkül. Összesen tehát 120 óra állt a versenyző horgászok, és hölgyhorgászok rendelkezésére, hogy megmutathassák ügyességüket, rátermettségüket. A versenyen csak a ponty, valamint az amúr volt pontozva, alsó súlyhatár nélkül, de betartva a hatályban lévő minimális kifogható méretet, ami jelen esetben 45 cm volt. Minden csapatnak az öt legnagyobb hala számítódott bele a végeredménybe.  Minden kifogott hal a bírók általi mérés, dokumentálás illetve ellátása után vissza lett engedve éltető elemébe. Maga a versenypálya két részre, szektorra lett felosztva, egyik a nyugati oldalon található, nemrég kialakított rekreációs rész, míg a másik a keleti oldalon található erdős oldal partja. Mindkét oldalon 9-9 csapat volt elhelyezve a part teljes hosszában. Azt, hogy melyik csapat melyik helyen horgászott, egy két fordulós sorsolás döntötte el a megnyitó után. A szervezőbizottság a komáromi városi horgászszövetséggel karöltve a verseny előtt 25 db 65 cm feletti pontyot helyezett ki a tóba.

2. helyezett

A főbíró Fuisz Attila, helyettese Borovicza Ferenc, az előzetes tervek alapján a reggeli és az esti órákban járták a csapatokat a fogás mérése végett. Mindketten az egész verseny alatt mindvégig a horgászok rendelkezésére álltak a nap 24 órájában. Köszönet érte!

3. helyezett

A versenyre összesen 18 csapat nevezte magát. Az első halra, ami meghaladta a 12 kg-t, nem sokáig kellett várni, így már az első mérlegeléskor vizes lett a bírók mérlegelője is. Zömében a kisebb pontyok voltak táplálkozó kedvükben, de azért idővel akadtak 10,15,20 kg feletti példányok is ideiglenesen fogságba. Már csütörtök este 22:00 óra magasságában megdőlt a verseny eddigi rekordja is, amely egy 21,25 kg-os gyönyörű tőponty formájában érkezett. A szerencsés horgász a galgóci Team Grande csapat versenyzője volt, Ondrej Pažítka. Mind a 18 nevezett csapatnak sikerült a mérlegelési határt elért halat zsákmányolnia. A legügyesebbnek a galgóci Team Grande csapat bizonyult, igaz, a verseny végéig kiélezett harcot folytatva a komáromi Kuci Peca csapattal. Fej fej melleti versengéssel, mikor is az utolsó éjjel mérlegelt 12,40 kg-os pontyukkal szereztek   0,73 kg-os előnyt. Ezt az előnyt sikerült megtartaniuk egészen a verseny végéig, így büszkén állhattak fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára.

A verseny összesített végeredménye:

  1. TEAM GRANDE Hlohovec (Pažítka, Ágh, Šerfőző)             68,79 kg
  2. KUCI PECA TEAM (Schmideg A., Schmideg T., Šušanský I.)                68,06 kg
  3. CT LIŠIACI (Petergáč, Matejka)                         51,95 kg

Legnagyobb hal:        Ondrej Pažítka – Team Grande Hlohovec                            21,25 kg

Sektor A:        1.         ATTI TEAM Nagymegyer     (Belucz, Számel)                   39,95 kg

Sektor B:        1.         CT JIMI Komárno (Koštial, Huncs, Szórád)                                    31,29 kg

N2032

A győztesek a szervezőktől az elért eredményekért pénzdíjakat, tárgyi jutalmakat vehettek át az eredményhirdetéskor.

Itt meg kell azonban említenem, hogy a mai előrehaladott világban, s látva és érezve a szociális helyzetet, nagyon nehéz támogatókat találni. De hála az égnek, azért mindig akadnak olyanok, akik áldoznak bizonyos összeget ilyenfajta dologra. Nem szeretném megbántani egyetlen támogatónkat sem, ezért inkább nem fogom most név szerint említeni őket, nehogy véletlenül valakit kihagyjak. Egyesek pénzbeli, mások tárgybeli segítséget nyújtottak. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész szervezőbizottság nevében minden egyes jelenlegi és jövőbeli támogatónknak, a médiáknak, valamint mindazoknak, akik nagyban hozzájárultak és hozzá fognak járulni, hogy ez a verseny megszülethetett és lebonyolításra kerülhetett. Köszönet érte!

A szervezőbizottság nevében: Fuisz Attila

hirdetés
Previous articleHalálos kimenetelű motorkerékpáros baleset történt
Next articleMeghalt Máthé Erzsi, a nemzet színésze