HAZA HÍR-MIX Nagyszabású, nemzetközi bojlis horgászverseny Komáromban

Nagyszabású, nemzetközi bojlis horgászverseny Komáromban

1600
hirdetés

     ÚcastníciNagyszabású, nemzetközi horgászversenyre került sor városunkban. Idén először lett megrendezve a város horgásztaván az 1. MMpeca Apáli Carp Cup 2016 elnevezésű bojlis horgászverseny.

Maga a verseny 2016. június 30.-án déli 12:00 órakor kezdődött és Najväčší kaporegészen 2016. július 5.-ig, ugyancsak déli 12:00 óráig tartott megszakítás nélkül. Összesen tehát 120 óra állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megmutathassák ügyességüket, rátermettségüket. Azért esett maga a verseny erre az időpontra, mert a hatályban lévő szlovákiai jogszabályok csakis július 1-től engedélyezik a non-stop horgászatot. A versenyen csak a ponty, valamint az amúr volt pontozva, betartva az előírt minimális 3 kg-os alsó súlyhatárt. Minden kifogott hal a bírók általi mérés, dokumentálás illetve ellátása után vissza lett engedve éltető elemébe. Maga a versenypálya két részre, két szektorra lett felosztva, egyik a nyugati oldalon található, nemrég kialakított rekreációs rész, míg a másik a keleti oldalon található erdős oldal partja. Mindkét oldalon a part teljes hosszában voltak a csapatok elhelyezve. A szervezőbizottság a komáromi városi horgászszövetséggel karöltve a verseny előtt 92 db 4,5-5 kg átlagsúlyú pontyot helyezett ki a tóba, valamint kihelyezésre került egy piros színű koi ponty is, melynek szerencsés kifogója különdíjban részesült volna.

A főbíró Fuisz Attila, helyettese Riszdorfer Martin, és segítőik az előzetes tervek alapján a reggeli és az esti órákbanNajkrajšia ryba járták a csapatokat a fogás mérése végett. Mindketten az egész verseny alatt mindvégig a horgászok rendelkezésére álltak a nap 24 órájában. Meg szeretném említeni, hogy egytől egyig ingyen vállalták az egész hetes munkát. Köszönet érte!

A versenyre összesen 27 csapat nevezte magát, de a regisztrációkor csak 26 csapat jelent meg. Így ők 26-an kezdték meg a versenyt, melyet a főbíró által, déli 12:00-kor kilőtt zöld rakéta nyitott meg. A csapatok ekkor már túl voltak a horgászhelyek feltérképezésén, az első etetésen, valamint a saját táboruk kialakításán, ahol az elkövetkezendő 5 napban fognak élni.

Az első halra az esti órákig kellett várni, így már az első mérlegeléskor vizes lett a bírók mérlegelője is. Zömében az első napok folyamán az amúr volt nagyobb számban, majd a megérkezett hidegfront hatására a pontyok is elkezdtek táplálékot keresni.

A verseny végére a 26 nevezett csapatból 17-nek sikerült a mérlegelési határt elért halat zsákmányolnia, összesen 409,7 kg súlyban. A legügyesebbnek a komáromi K.P.V. csapata bizonyult, akik már az első 24 óra után nagy előnyre tettek szert az általuk megfogott amúrokkal. Ezt az előnyt sikerült megtartaniuk egészen a verseny végéig, így büszkén állhattak fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára.

A verseny eredménye:

  1. P.V. Komárno (Kuszák, Pintér, Varga) 75,3 p.
  2. KARAT CT Komárno (Rákász,Adamek,Leikert M.) 56,8 p.
  3. TURAN TEAM (Turan st., Turan ml., Haris) 52,0 p.

Legnagyobb ponty:    Pintér Dániel (K.P.V. Komárno)       8,4 kg

Legnagyobb amúr:     Kuszák Tamás (K.P.V. Komárno)     8,3 kg

Legszebb hal:             Kišvince Zoltán (Trevi Team)            6,5 kg

Sektor A:        1.         RR BAITS SK (Takáč,Starinský)                             42,4 p.

  1. KOMÁRNO CT (Toma, Trencsényi, Farkas)           37,0 p.

Sektor B:        1.         SEMA HŠ (Lovci, Bakuš J., Bakuš A.)                    23,3 p.

  1. EURO CARP Team (Vitai, Šilling)                          20,7 p.

A győztesek a szervezőktől az elért eredményekért pénzdíjakat, tárgyi jutalmakat vehettek át az eredményhirdetéskor.

Itt meg kell azonban említenem, hogy a mai előrehaladott világban, s látva és érezve a szociális helyzetet, nagyon nehéz támogatókat találni. De hála az égnek, azért mindig akadnak olyanok, akik áldoznak bizonyos összeget ilyenfajta dologra. Nem szeretném megbántani egyetlen támogatónkat sem, ezért inkább nem fogom most név szerint említeni őket, nehogy véletlenül valakit kihagyjak. Egyesek pénzbeli, mások tárgybeli (csónak, horgászfelszerelés, kiegészítők, stb.) segítséget nyújtottak. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak az egész szervezőbizottság nevében minden egyes jelenlegi és jövőbeli támogatónknak, a médiáknak, valamint mindazoknak, akik nagyban hozzájárultak és hozzá fognak járulni, hogy ez a verseny megszülethetett és lebonyolításra kerülhetett. Köszönet érte!

 

 

    A szervezőbizottság nevében: Fuisz Attila

hirdetés
Previous articleTanévzáró a Selye János Gimnáziumban
Next articleKattancsfesztivál