Kezdőlap KULTÚRA Nagy siker volt a Bánk bán premierjén

Nagy siker volt a Bánk bán premierjén

594
MEGOSZTÁS

Nyitra megye díszoklevéllel jutalmazta a Komáromi Jókai Színházat

A Komáromi Jókai Színház jubileumi, 65. évadának utolsó bemutatóján, Katona József Bánk bán című tragédiájának premierjén Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár is köszöntötte a jubiláló színházat és Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke is gratulált az évfordulóhoz. A fenntartó nevében további támogatásáról biztosította a felvidéki magyarság bástyájának számító színházat.

Nyitra megye díszoklevéllel jutalmazta a Komáromi Jókai Színházat Nagy siker volt a Bánk bán premierjén Potápi Árpád János a színház szerepéről szólva elmondta, az a kezdetektől fogva több, mint a színészek és szerepek összekötése. – Ez a közösség a felvidéki magyarság menedékévé, otthonává, találkozóhelyévé vált – fogalmazott, hozzátéve, a jogfosztottság, a meghurcoltatás okozta sebek begyógyításának menedékhelyévé vált az intézmény. Az idei évad csúcspontjának számító Bánk bán előadásról elmondta, hogy minden előadással új értelmet nyer Katona darabja, mégis van egy állandó mondanivalója számunkra: az, hogy egy nemzet vagyunk.
Csenger Tibor (MKP), a Nyitra megyei önkormányzat alelnöke a fenntartó nevében szólva kifejtette, hogy 65 évvel ezelőtt, embert próbáló időkben alakult meg a színház elődje, a Magyar Területi Színház (MATESZ). Szerepe és jelentősége történelmi mértékű és a mindenkori politikumnak, illetve a társadalomnak minden lehetséges módon támogatnia kell” – mutatott rá az alelnök. Nyitra megye alelnökeként biztosította a jelenlévőket arról, hogy a megyei önkormányzat magyar érzelmű képviselőtársaival azért dolgoznak a jövőben is, hogy a Komáromi Jókai Színház működése mindig zavartalan és biztosított legyen. Ezt követően sor került Katona József Bánk bán című tragédiájának bemutatójára a Komáromi Jókai Színházban.

Foto: Szalay Erika
A Felvidék.ma alapján

DUNATÁJ HETILAP 18/2018

 

hirdetés