HAZA DUNATÁJ Nagy Jenő, a pénzügyi főosztály vezetője és Marek Anton polgármester közös megegyezéssel...

Nagy Jenő, a pénzügyi főosztály vezetője és Marek Anton polgármester közös megegyezéssel mondott búcsút egymásnak…

765
hirdetés

Személyi változás a Komáromi Városi Hivatalban, a KOMVaK megnyugodhat?

Nem kis meglepetésre  távozik a városi hivatalból Nagy Jenő, aki két évvel ezelőtt nagyon nehéz körülmények között vette át a város pénzügyi irányítását. Ennek a posztnak a betöltésére Anton Marek kérte fel, mivel sürgősen konszolidálni kellett a Bastrnák-éra terhes örökségét.

Nagy Jenőnek óriási szerepe volt abban, hogy Komárom városa nem ment csődbe. Tapasztalt közgazdászként konszolidálta a pénzügyi osztály munkáját és sok olyan kétes szerződésre, pénzügyi manipulációra derített fényt, ami az előző, Bastrnák-Hortai éra számlájára volt írható. Ezért a HÍD-as képviselők folyamatosan támadták, Andruskó Imre az egyik közgyűlésen piros lapot is felmutatott neki. Nagy Jenő gyorsan rájött, hogy a város legnagyobb problémája a KOMVaK gazdálkodása, amelynek gazdasági vezetését szinte az utolsó emberig Bastrnák Tibor nevezte ki.

Ezekben a vitákban Marek Anton nem tudott (mert?) határozottan állást foglalni. Ennek a tétovázásnak következtében Komárom városának esővízdíjat kell fizetnie (ezt Bastrnákéknak nem kellett), és a polgármester  a mintegy 100 ezer eurós pénzügyi manipuláció ügyében sem tett feljelentést, amikoris a KOMVaK egy már régen nem létező berendezést adott el a városnak.

Így tűnik, a polgármester ezúttal sem a legnagyobb komáromi cégen belül akar rendet teremteni, inkább a hibákat feltáró pénzügyi szakembertől válik meg.

Bár Komárom kátyúiban már virágok nőnek, úgy tűnik, az érdemi változásokhoz ez még nem elég.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleKomárom-Esztergom megyében csökkent a munkanélküliség
Next articleElbúcsúztunk Czókoly Béla nyugalmazott gimnáziumi tanártól