HAZA BELFÖLD Naď szerint elképzelhető, hogy zárt ülésen tárgyal a parlament a MiG-ekről

Naď szerint elképzelhető, hogy zárt ülésen tárgyal a parlament a MiG-ekről

309
hirdetés

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter kész részt venni a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának való átadásáról szóló parlamenti ülésen, értesülései szerint a parlament vezetése a zárt ülésről egyeztet.

Fotó: J.I., dunataj.sk

„Mivel az egyik volt koalíciós partner ragaszkodik hozzá, hogy a parlament tárgyaljon a vadászgépekről, én ezt elfogadom, semmi problémát nem látok ebben. Ha a képviselők azt akarják, részt veszek az ülésen” – jelentette ki Naď. Megerősítette, hogy egy ország kérte a MiG-ek és a szükséges felszerelés átadását.
Naď szeretné, ha az átadást támogató pártok közös megegyezés után indítványoznák az ülés összehívását. Megjegyezte, ez lehetőséget ad például a Hlas-SD-nek, hogy megmutassa, Ukrajnát vagy Oroszországot támogatja-e.
Arra is emlékeztetett, eltérnek a vélemények arról, hogy egy megbízott kormány dönthet-e a vadászgépek átadásáról más országnak, ezért a parlamentnek kellene erre felhatalmaznia. Más helyzetben a kormány már rég döntött volna a MiG-ekről, mert egyetért ezzel a javaslattal – tette hozzá.
Megismételte, Szlovákia már sosem fogja használni ezeket a gépeket és nem játszanak szerepet biztonsága garantálásában, viszont pénzt kapna értük az ország, Ukrajnának pedig nagy szüksége van rájuk.

TASR

hirdetés
Previous articleHeger bejelentette a Demokrati párt megalakítását
Next articleEmésztőgödörbe esett egy kisfiú, a zselízi rendőrök mentették ki