HAZA VÁLASZTÁSOK MVK: 5,1 %-on az MKP, 6,5-ön a Most-Híd

MVK: 5,1 %-on az MKP, 6,5-ön a Most-Híd

1064
hirdetés
58726Nem tudna egyedül kormányt alakítani a Smer, de így is fölényesen nyerné a választásokat 34,5 százalékkal, ami 61 mandátumot érne – derül ki az MVK legfrissebb felméréséből.

Procházka pártja erősödik, de messze nem tudja megközelíteni Ficoékat. Nekik ezúttal 14,7 százalékot mért a közvélemény-kutató cég. A harmadik helyre pedig az SNS zárkózott fel 10,1 százalékkal, majd következik a KDH 8,6-al, illetve a Most-Híd 6,5-el, ami azt jelenti egyre távolabb kerül Bugár Béla vágyálmától, hogy két számjegyű eredményt érjenek el. Befutó lenne viszont az MKP is 5,1 százalékponttal. Előbbieknek ez az eredmény 12, utóbbiaknak 9 mandátumot jelentene.

Folytatja mélyrepülését a Matovič-Lipšic tákolmány, mely előbb koalícióban akart indulni, végül egyesült a két párt, de az MVK szerint így is csak annyi szavazatra számíthatnak, ami éppen elegendő a parlamenti bejutáshoz (5%-ot mértek nekik, ami 9 mandátumot jelent).

Veretes a kimaradók listája is. A SaS már csak 3,4 százalékon áll. További eredmények: Sme rodina – Boris Kollár (2,7%), SKOK (2,2%), SDKÚ-DS (2 %), ĽSNS / Kotleba/ (1,4 %), KSS (1%).

Ezenkívül további tíz pártnak mértek elenyésző, 1 % alatti eredményt. Először sikerült mérni az MKDSZ-t is ilyen szinten, akik 0,1%-ot szereztek.

A válaszadók 45 %-a biztosan részt vesz a választáson, 6,6 % azt felelte, hogy biztosan nem menne el szavazni. Viszont akik jelezték részvételi szándékukat, azok közül is 14,6 % még nem tudja kire adná le a voksát.

A felmérés december 28. és január 8. között történt 1089 megkérdezett bevonásával. Minden egyes megkérdezettnek mind a 23 párt neve fel lett olvasva, akikre voksolni lehet a március 5-ei választáson.

A tasr nyomán Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleIttasan a volán mögött
Next articleRECEPTEK: Almás túrótorta