HAZA RÉGIÓ Múltidézés – 50 éves a Munka Utcai Alapiskola

Múltidézés – 50 éves a Munka Utcai Alapiskola

1776
hirdetés

DSC_0335A komáromi Munka Utcai Alapiskola idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Abból az indíttatásból, hogy ezt méltóképpen ünnepelhessük meg, több programot is terveztünk erre az évre.

Februárban meghívtuk az iskola volt – jelenleg már nyugdíjas – pedagógusait az iskolába egy hagyományos „teadélutánra”, amely során a régi idők eseményeiről kérdeztük őket. Az ő visszaemlékezéseik, iskolához kapcsolódó élményeik alapján kaptunk képet arról, hogyan is kezdődött az iskola története, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, s mit jelentett pedagógusnak lenni néhány évtizeddel ezelőtt. Ezekből a beszélgetésekből később egy kisfilmet készítettünk, amit a pedagógusnapon mutattunk be az iskola volt és jelenlegi pedagógusainak.

A jubileumi eseménysorozat következő rendezvénye a pedagógusnap volt, amelyet 2015. március 27-én ünnepeltünk az iskola épületében a hagyományostól kissé eltérő módon. A színvonalas ünnepi műsor és az ünnepi beszédek elhangzása után bemutató órát tartottunk a nyugdíjas kollégáknak, bevezetve őket a modern technológia rejtelmeibe. Ezt követte az interjúkból készült kisfilm megtekintése, majd annak a kiállításnak a megnyitójára került sor, amely az iskola elmúlt 50 évének epizódjaiba enged bepillantást. A tárlat anyagát az 5 évtized termése, valamint az iskola volt tanulójának, Golasz Tímea festőművésznek a képei alkotják. A kiállítás május 29-ig nyitva áll az érdeklődők előtt.

A következő hónapokban további programokkal szeretnénk bővíteni a jubileumi ünnepségek sorát az iskola volt és jelenlegi diákjait és tanárait, valamint a szülőket egyaránt bevonva a múltidézés izgalmas folyamatába.

Turcsányi Gabriella

hirdetés
Previous articleFutással zárult a KEN – XI. Komáromi Egyetemi Napok
Next articleEgy falugyűlés margójára