HAZA VÁLASZTÁSOK Múlt szombattól ismertté vált az MKP választási listája

Múlt szombattól ismertté vált az MKP választási listája

1060
hirdetés

Stubendek László válaszára várnak

Múlt szombaton tartotta meg jelöltállító ülését az MKP Országos Tanácsa. A szavazás alapján összeállt a párt választási listája. A névsort a pártelnök, Berényi József vezeti, 2. Bárdos Gyula, 3. Farkas Iván (Érsekújvári járás) 4. Menyhárt József (Dunaszerdahelyi járás), 5. Samu István (Komáromi járás), míg Szigeti László a hatodik helyen lesz.

MKA 150-es jelöltlistán a párttagokon és a VIA NOVA ICS tagjain kívül párton kívüli, elsősorban a civil szférát képviselő és a sportéletből is ismert független jelöltek is helyet kaptak. Három mozgalom jelöltjei kaptak helyet a listán. Az egyik a Fiatal Függetlenek nevű csoport, amelyet Orosz Örs vezet, a másik a Mi Magunk nevű, Somogyi Szilárd által vezetett mozgalom, a harmadik pedig a Fontos vagy! nevű komáromi mozgalom. – Ezzel a lépéssel kívánunk nyitni a társadalom minden rétege felé, s választási programunkat közös listával sikerre vinni. Választási listánkon igyekeztünk ötvözni a fiatalos lendületet és becsvágyat a higgadtsággal és tapasztalattal – írta a párt sajtóközleményében, majd hangsúlyozta: – Az MKP a parlamentben azon pártokkal kíván együttműködni, akik a Smer-kormány leváltásában érdekeltek. Az MKP OT megerősíti: nem kívánunk együtt kormányozni a Smer-rel. Az Országos Tanács elfogadta az MKP 2016-os parlamenti választási programját is, amelynek tézisei elsősorban a párt hosszú távú programjából, a Baross Gábor tervből, valamint A szlovákiai magyar közösség megmaradásának és gyarapodásának, valamint Dél-Szlovákia gazdasági felzárkóztatásának intézményi feltételei című dokumentumokból indulnak ki. A pártvezetés felkérte Stubendek László polgármestert, hogy szerepeljen a listán (a 11. helyet biztosítva számára), mert szükségét érzi annak, hogy Komárom városa, amely ellenállt az önkormányzati választások során a beolvadásnak, méltóképpen legyen képviselve. Ezzel kapcsolatosan Stubendek László polgármester nyilatkozott lapunknak.

Komárom polgármestere a parlamenti választásokon az MKP alapeszméi mellett teszi le voksátSTUBI_KNIRS

– Nem tagadom, elkötelezett támogatója voltam, s maradtam a Magyar Közösség Pártja által képviselt alapeszméknek. Megtiszteltetésnek érzem, hogy felkérést kaptam arra nézve, hogy a párt parlamenti választási listáján szerepelhessek. Nem tartozom viszont a funkcióhalmozókhoz, polgármesteri funkcióm mellett csupán a megyei képviselői tisztségemet tartottam meg, mert a régió fejlesztése terén itt adódik lehetőség megfelelő módon képviselni Komárom érdekeit. A város jelenlegi helyzete egész embert kíván, nem tartanám jó megoldásnak, ha választási ígéreteimet meghazudtolva, esetleg politikai karriert szeretnék építeni. Én mindenki polgármestere szeretnék lenni Komáromban. Meg vagyok azonban győződve arról, hogy a lista éléről hiányzik egy komáromi név, akire szükség lenne a választópolgárok mozgósításához, s ez Knirs Imre, a város alpolgármestere lehetne. Bízom abban, hogy sikeres a választási lista összeállítása és az MKP ismét parlamenti pártként képviseli közös érdekeinket – nyilatkozta Stubendek László polgármester.

DUNATÁJ HETILAP 47/2015

hirdetés
Previous articleAndruskó Imre lassan a pitiáner, rosszindulatú kicsinyesség szimbólumává válhat
Next articleHyundai i30 Turbo: A család új csúcsmodellje