HAZA RÉGIÓ Mozgalmas angolos hét a Selye gimiben

Mozgalmas angolos hét a Selye gimiben

903
hirdetés

Micsoda hét! Három, egész iskolát érintő eseményről tudósítunk.


A Selye János Gimnázium a napokban ismét vendégül látta a prágai székhelyű The Bear Educational Theatre színtársulatát. Fennállásuk óta közel 1800 előadást tartottak, melyet 160 000 diák látott. 2004-ben az európai Sokrates Ügynökség és a cseh Iskolaügyi Minisztérium elismerő díjban (EU LABEL PRIZE) részesítette a színtársulatot az oktatásban alkalmazott innovatív projektjeiknek köszönhetően.
Idén két különböző előadással érkeztek. Fiatalabb diákjaink (I.N, II.N, III.N) a The Detectives című interaktív darabot tekintették meg, mely egy kabaréban játszódik. Az előadás során egy gyilkosság körülményeire derült fény és a diákoknak lehetőségük nyílt nyomozóként felderíteni a bűntényt. Nagyszerű lehetőség volt ez tanulóinknak arra, hogy a tanítási órákon kívül is aktívan használják az angol nyelvet, hisz a színtársulat tagjai küldetésüknek tekintik támogatni és érdekesebbé tenni az angol nyelv oktatását, illetve a színház világát becsempészni az iskola falai közé.
Idősebb diákjaink részére a The Show Full of Lies című színdarabot adták elő, mely a hazugságok különböző fajtáit és fokozatait mutatta be bizonyos szituációk által. Diákjaink aktív részesei voltak az előadásnak, véleményükkel formálhatták a különböző bemutatott helyzetek végkimenetelét. A színészek rámutattak arra, hogy a hazugságok a mindennapi élet elengedhetetlen részei, viszont a kegyes hazugságok mellett olykor tragédiához is vezethetnek.
Mindkét előadás nagy sikert aratott a diákok körében, akik számára nagyon jó visszajelzést és motivációt jelentett az, hogy megértették az anyanyelvi beszélőket és reagálni is tudtak kérdéseikre.
November utolsó hete a versenyek jegyében telt. Ekkor került megrendezésre az angol nyelvi olimpia, mely egyike azon versenyeknek, melyek központilag is elismertek. Az iskolai forduló iránt mindig nagy az érdeklődés, még annak ellenére is, hogy kategóriánként csak egy tanuló, a győztes juthat tovább a járási fordulóba. Idén több, mint 40 tanuló kapcsolódott be a versenybe, mely során összemérhették tudásukat a nyelvtan, szövegértés és hallgatás, valamint a szókészlet terén. A járási fordulóban, mely januárban kerül megrendezésre, a következő tanulók képviselik majd iskolánkat: Sovinsky Ákos Tamás (II.N), Juhász Luca (IV.N), Szabó Bence (I.A), Kollárovics Zsófia (III.A).
A következő megmérettetés Az év angolosa – Best in English verseny november 29-én került megrendezésre. Ezen a nemzetközi online versenyen közel 50 diákunk vett részt, akik egyazon napon több diákkal a világon mérték össze képességeiket a számítógép képernyője előtt. Az elmúlt évben több, mint 21 000 diák töltötte ki a tesztet 30 országból és 922 középiskolából. A tavalyi sikeres részvétel után, idén is bízunk a szép eredményekben, melyek 2020 januárjában érkeznek majd meg.
Az élménydús és aktív programokat, illetve versenyeket követően immár a karácsonyi üunepekre hangolódunk a tanítási órákon és a szakköri tevékenységeken is.


We wish you a merry Christmas and a happy New Year!

Az angol tantárgybizottság tagjai

hirdetés
Previous articleMikulás-napi futás és gyermekbuli
Next articleNagybetűs ünnep a Selye János Gimnáziumban