HAZA BELFÖLD MKP-petíció: 79 798 aláírást adtak le a belügyminisztériumba

MKP-petíció: 79 798 aláírást adtak le a belügyminisztériumba

1002
hirdetés
Fotó: Oriskó Norbert

Az MKP pozsonyi székházában tartott sajtótájékoztatón ismertették az MKP által októberben indított aláírásgyűjtés eredményét, majd a petíciós íveket leadták a belügyminisztériumban.

A petíció olyan jogszabályi módosítások érdekében indult, amelyek a kormányt arra köteleznék, hogy tekintse érvényesnek a helyi népszavazások eredményét, különös tekintettel a települések közbiztonságát (pl. menekültügyi intézkedések), környezetvédelmi viszonyait és névváltoztatását érintő ügyekben. Mint ismeretes, Pered községben érvényes népszavazás volt a település történelmi nevének visszaállítására, Bősön pedig migránsügyben – a kormányzat azonban egyik esetben sem vette figyelembe a referendumot. A petíció aláírói arról is nyilatkoztak, hogy elutasítják a kötelező migránskvóták bevezetését is.

Fotó: Oriskó Norbert
Az MKP sajtótájékoztatóján. Fotó: Oriskó Norbert

Őry Péter a petíciós bizottság koordinátora elmondta, összesen 79 798 aláírást adnak le a belügyminisztériumban, körülbelül 400 aláírással – különböző formai hiányosságok miatt – ezt nem tehették meg. Az aláírások számát tekintve magyar párt kezdeményezésére ez az eddigi legsikeresebb petíció.

Forró Krisztián a választási kampány főnökeként köszönetét fejezte ki valamennyi aláírásgyűjtő aktivistának és minden polgárnak, aki aláírásával támogatta a kezdeményezést.

A Belügyminisztérium épületénél. Fotó: Oriskó Norbert
A Belügyminisztérium épületénél. Fotó: Oriskó Norbert

A belügyminisztériumban Őry Péter a petíciós bizottság további két tagjával, Berényi Józseffel és Knirs Imrével együtt adta le az íveket. A törvény értelmében a belügyminisztériumnak 30 napon belül foglalkoznia kell a petícióval. Őry Péter elmondta, az MKP célja, hogy kedvező változás történjen a népszavazásokat szabályozó törvényekben. „Célunk visszaadni a népszavazás jogi súlyát” – mondta.

felvidek.ma

hirdetés
Previous articleMegoldódott Gúta csörgői üdülőtelepének biztonságos áramellátása
Next articleAudi A4 Sport 3.0 TDI quattro: A mai autóipar egyik csúcsterméke