HAZA HÍR-MIX MKP – Most-Híd megállapodás: közös lista és közös polgármesterjelölt Komáromban

MKP – Most-Híd megállapodás: közös lista és közös polgármesterjelölt Komáromban

723
hirdetés

SAMSUNGBastrnák Tibor és Czíria Attila közös sajtótájékoztatón jelentette be: az MKP és a Most-Híd közös polgármesterjelölttel és közös listával kíván indulni az őszi önkormányzati választáson Komáromban. A koalíciós megállapodás értelmében a két párt közös polgármesterjelöltje Czíria Attila lesz, a közös listán azonban a Most-Híd jelöltjei lesznek többségben. A szerződés aláírását szeptember első hetére ígérték.

Bastrnák Tibor a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt hetek tárgyalásai a programokról szóltak, s csupán egy személyi kérdést, a közös polgármesterjelölt személyének kérdését érintették. Hozzátette: a közös listáról és a közös polgármesterjelöltről szóló szerződés elkészült, a legfontosabb kérdésekben megegyeztek, ezt azonban még jóvá kell hagynia a két párt tagságának is. Mint mondta, ez utóbbival kapcsolatban optimista, így a koalíciós szerződést már szeptember első hetében ratifikálhatják. Bastrnák nagy eredménynek tartja, hogy a két legerősebb párt Komáromban együtt tud gondolkodni a város jövőjéről. Az elmúlt években Komárom nagy gödörbe került, s ebből csak egy erős egység húzhatja ki – fogalmazott.
A komáromi magyarságnak összefogásra van szüksége, ellenkező esetben felmorzsolódik – magyarázta a közös listaállítást Czíria Attila. Az MKP komáromi szervezetének elnöke hozzátette: a város jelenlegi vezetése nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Véleménye szerint a közös lista a városi képviselőtestület irányíthatóságára is garancia.
Czíria elmondta: az MKP tagságának nagy része pozitívan reagált az összefogásra, így véleménye szerint nem lesz akadálya annak, hogy a párt helyi szervezete is jóváhagyja a koalíciós megállapodást. Amennyiben ez megtörténik, a két párt a kampányban is egyesült erővel vesz majd részt – fűzte hozzá.
Czíria újságírói kérdésre úgy fogalmazott, a komáromi magyarság érdekében Stubendek Lászlónak meg kell gondolnia, hogy polgármesterjelöltként indul-e az őszi önkrományzati választáson.
Petheő Attila, az MKP járási elnöke a sajtó képviselői előtt kijelentette, a Most-Híd és az MKP komáromi összefogása Kárpát-medencében egyedülálló. Véleménye szerint a „régi út járhatatlan volt”, és a koalíciós megállapodás a „megújulást jelenti”.
A sajtótájékoztatón a párt képviselői elmondták, az alpolgármestereket érintő személyi kérdésekről a tárgyalások során még nem esett szó, arról azonban megállapodás született, hogy a közös listán enyhe többségben lesznek a Most-Híd jelöltjei. Bastrnák Tibor és Czíria Attila is megjegyezte, a listán mindkét párt helyet ad független, civil személyeknek is. Előbbi ugyanakkor még nem tudja, indul-e képviselőjelöltként a választáson.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleNem veheti el szerelmét Nacsa Olivér
Next articleCsáky Pál Szent István „spirituális üzenetéről” és önbecsülésünkről szólt Komáromban