HAZA HÍR-MIX Minden, mi szem-szájnak ingere: bor- és gasztrokorzó Madaron

Minden, mi szem-szájnak ingere: bor- és gasztrokorzó Madaron

894
hirdetés

Szeptember 2-án és 3-án, péntek-szombat kerül megrendezésre a Madari Bor- és Gasztrokorzó. A falu vezetése négy éve hívta életre először a régió határain túlmutató, nemzetközi fesztivált.

cover-image-828x462

A kevesebb mint 1500 lelket számláló településen minden adott egy ilyen esemény megrendezéséhez: több mint 250 működő pincét tartanak nyilván a faluban, a szőlőültetvényekkel és pincékkel körülölelt, hangulatos Sutyú-völgy pedig ideális helyszíne egy eszem-iszom, dínom-dánomnak.

A fesztivál két napján három színpadon zajlanak majd koncertek. Pénteken az EDDA MŰVEK, a História, a Friends, a Carson, a Régi Csibészek, a  Hant és a Billborad zenekar adnak koncertet. Szombaton inkább a mulatós zenéé lesz a főszerep: az APOSTOL és az Abba Slovakia zenekaron kívül fellép Márió a harmonikás, Matyi és a Hegedűs valamint Bódi Csabi is. A gyerekekre is gondoltak: biztosan jól fognak szórakozni SZANDI és az ISZKIRI koncertjén. De ez csak néhány fellépő a sok közül.

A részletes program ITT található.

A rendezvény ideje alatt háziállatkert látogatható a Nomád udvarban. Állatok, amelyeket gyermekeink már lassan csak könyvből ismernek, mint a tyúk, csirke, kacsa, liba, gyöngytyúk, páva, pulyka, nyúl, birka, kecske, tehén, malac, disznó, mangalica, ló, póniló, szamár várja a kicsiket. Ezenkívül lesz kézműves foglalkozás, arcfestés, karikatúra, óriáscsúszda, ugráló vár és különféle hagyományos játékok is.

A fesztiválon a  régió 11 borásza mellett a villányi borvidék képviselteti magát. A NOMÁD UDVARBAN különböző ínyencségek várnak ránk a magyar, a szlovák, a cseh és morva, valamint a “nomád” konyha ételeiből. Lesz marhapörkölt galuskával, kemencés lepény, sztrapacska, kapusznica, hússal töltött burgonyagombóc dinsztelt savanyú káposzta ágyon. Nyami… Ja, és nyársa húznak egy 400 kilós ökröt is.

A Madari Bor- és Gasztrokorzót a szombati kézműves- és általános vásár teszi teljessé. 

A fesztiválra kézművesek és borászok, gasztronómiával foglalkozók a Madari Bor- és Gasztrokorzó weboldalán jelentkezhetnek. 

A jegyárak 10 eurótól 15 euróig terjednek. Megvásárolhatja online a www.borkorzo.sk címen, vagy a következő jegyeladóhelyeken

105x143-delta

hirdetés
Previous articleÉrsek Árpádot jelöli közlekedési miniszternek a Most-Híd
Next articleFöldrengés Olaszországban, legalább tíz halott