HAZA DUNATÁJ Mikor lesz végre elterelő út Komáromban?

Mikor lesz végre elterelő út Komáromban?

2961
hirdetés

Még nincs nyár, igaz csak pár hónap választ el bennünket a rekkenő hőtől és az utak túlzsúfoltságától. Ismétlem: csak pár hónap…

Addig biztos nem lesz csoda, nem jelennek meg titokzatos gépek, hogy pár nap alatt elkészítsék a monostori híd átadása miatti személy- és teherforgalom okozta káoszra a gyógyírt, azaz az elkerülő utat. Mint már arról korábban hírt adtunk, a szomszédos járási székhelyen, Vágsellyén is hasonló cipőkben járnak, ők is elterülő útra várnak, pedig náluk a Vág-híd sokkal jobb állapotban van, mint a komáromi. A gépjárművezetők egy jól szervezett forgalomlassító manőverrel figyelmeztették az illetékes szerveket a probléma megoldásának sürgősségére.

Komáromban nem kell ilyesmivel számolni, ez a vidék békés bárányokként tűri a tétlenséget. Minden bizonnyal beletörődnek abba, hogy a Bastrnák Tibor expolgármester által beígért elkerülő út előbb-utóbb megépül. De inkább utóbb, mint előbb…

Valójában a mai napig nincs tisztázva, hogy merre vezet, majd a mentesítő útvonal: A Holt-Vág fölött, vagy Gadóc mellett. Mindkettő olyan megoldást eredményez, amely figyelmen kívül hagyja a lakossági érdekeket. A Singellőt is érintő megoldás folyamatosan biztosítaná az ott lakók számára a zajszennyezést, s ugyanez vonatkozna a gadóci megoldásra is. Több javaslat is érkezett, többek között az, amely Keszegfalva és Gadóc között vezetné az útvonalat, ám az nem nyerte el a képviselők tetszését, hiszen nem az ő ötletük volt, s nem kellene megépíteni a Holt-Vág fölött átívelő felüljárót, ami különben a béke és nyugalom oázisának halálát is jelentené. Mi marad a városnak? Tűrni és tűrni.

Egy-egy (akár koccanásos) balesetnél hatalmas kocsisorok keletkeznek. És még nincs nyár, csak a tavasz érkezésével megsűrűsödött a forgalom. A komáromiak nem áron aluli telekadásokat várnak el a városvezetéstől, hanem tetteket, intézkedéseket a komáromiak érdekében.

 

DUNATÁJ HETILAP 14/2021

hirdetés
Previous articleAz online világban segít eligazodni a közmédia új műsora
Next articleÍJÁSZAT