HAZA vélemény Mi a jó focinak szurkolunk.

Mi a jó focinak szurkolunk.

1250
hirdetés
Nem tudok szó nélkül elmenni R. F. vád alá helyezése mellett. Mert nem látom, láthatom, hogy mi történik a hatalmasok paravánjai mögött. Nem tudom eldönteni, hogy mindez csak politikai bosszú és balliberális mediális színjáték, vagy tényleg megalapozott, kikezdhetetlen, kevlar szilárdságú vádalap.
Hogy én nem tudom, az egy dolog. De a szakértőknek kikiáltott médiás dumagépek – angol kifejezéssel élve: talkingheads – sem ugyanazt mondják – körbe, körbe.
Az egyik tudós, vagy csak tudálékos ember azt mondja, hogy annyi a bizonyíték, hogy a fickónak nagyjából annyi. Napot már csak poszteren lát majd (török luxusszálloda erkélyéről már aligha).
A másik okos, vagy csak okoskodó pedig azt, hogy vízre alapoztak a speciális ügyészek. És egy orbitális blama lesz a jogi hajcihő vége, amivel egyszer és mindenkorra patyolattisztára mossák a vádlott ősszes vonalkódos alsóját.
Így legyen okos az egyszeri fotelhuszár, mielőtt kiönti magából a napi epét, amit újabban fészbukkommentnek csúfolunk. Mert van példa erre is, meg arra is. Mármint ül itt már exminiszter-kormányalelnök váltóhamisításért. És van egy másik, egy nehézsúlyú mágnás, a helyi halastó egyik legméretesebb cápája, aki nemhogy nem ül, de milliókra perli az államot a megalapozatlan előzetesért.
Az írás alanya, R.F. pedig még mindig látszólag magabiztosan videóüzenget a híveinek, meg leveleket körmöl a régi uniós politikai csibészeknek, de egyelőre a nagykutyák felé sem vakkantanak. Jourová asszonyt kivéve, aki liberális demokráciaféltési hevületében akkorát örömködött alanyunk vesszőfutásának hallatán, hogy a kéjes sikolya egészen a Súmračnáig elhallatszott. A déli jószomszéd külügyér legalább egy rosszalló fejcsóválás kíséretében nyugtázta a hírt, és ígéretet tett, hogy figyelni fogja a fejleményeket. Mi is azt tesszük. Figyeljük a nagy meccs végkifejletét.
Hamarosan ugyanis kiderül, hogy a képviselőtársak miként definiálják a haramia-becsület íratlan szabályát, és sorsára hagyják-e a háromszoros exgórét. Főleg Petyot és szakadár csapatát lesz érdemes figyelni. Nincs irigylésre méltó helyzetben a Brutus-szerepet felöltött szépfiú. A csábos gödröcskék mostanság neki is ritkábban ülnek ki az arcára.
A szlovák liga play off szakasza tehát a végéhez közeleg. A döntőben a jelenlegi és a korábbi bajnokcsapat méri össze erejét. Kemény, öldöklő csata várható. A semleges nézők nagy örömére.
Mivel pedig mi, felvidéki megtűrtek, az extraligában már jó ideje a saját csapatunkkal nem vagyunk érdekeltek, és valljuk be őszintén, egyik csapat sem a kedvencünk, mi csak hátradőlünk, kérünk egy forró kávét és a jó focinak szurkolunk.
Králik Robert Robay
kép:pixabay
hirdetés
Previous articleMegjelent TAMBURILDA 2022. 02. 24. című, háború ihlette dala és videóklipje
Next articleIsmerjük meg Jókai Éva szívmelengető alkotói világát!