HAZA HÍR-MIX Megválasztották az első felvidéki magyar szépségkirálynőt

Megválasztották az első felvidéki magyar szépségkirálynőt

1643
hirdetés

44746e_200_200Szubjektív műfaj a szépségkirálynő-választás, ezúttal azonban nem igen vitatkozhatunk a zsűrivel. A legszebb felvidéki magyar lánynak járó korona a patasi Vasmera Katalin fejére került.

Huszonkét éves. A pozsonyi Comenius Egyetem Természettudományi Karának hallgatója. Születésnapját Valentin-napon ünnepli. Rendszeresen sportol, szabadidejét szívesen tölti családjával és barátaival. Nem mellesleg a Felvidék legszebb magyar lánya. Ő Vasmera Katalin, akit az első alkalommal megrendezett Felvidék Szépe választás komáromi döntőjében a legszebbek közül a legszebbnek talált a verseny zsűrije.
A patasi lány tapasztalt szépségversenyző, korábban nemzetközi versenyek révén Szlovéniába, Albániába és Törökországba is eljutott már. Tavaly pedig a Miss University Slovakia döntőseként a Fülöp-szigetekre utazhatott, ahol végül második helyezett lett.
Kétségtelen, hogy legnagyobb sikere mégis ez a mostani, hiszen győzelmével egy évig viselheti a legszebb felvidéki magyar lánynak kijáró királynői koronát. Vasmera Katalin győzelme azt is jelenti, hogy egyenes ágon résztvevője lesz Magyarország legrangosabb szépségversenye, A Szépségkirálynő 2014 döntőjének. A győztest a Duna Televízió 150 ezer forintos pénzdíjjal, az Exit Travel Club utazási iroda pedig egy kétszemélyes thaiföldi utazással is jutalmazta.
A felvidéki szépségkirálynő két udvarhölgye Juhász Orsolya és Kamocsai Dóra lett, akik szintén értékes díjakban részesültek. A tizenhat tagú zsűri, melynek tagja volt mások mellett Hajdú Péter műsorvezető és producer, Sarka Kata, Kassai József, a Duna Televízió producere, Berényi József, az MKP elnöke, valamint a két tavalyi magyarországi szépségkirálynő, Kárpáti Rebeka és Rákosi Annamária is, a győztesen és a két udvarhölgyön kívül további négy kategóriában hirdetett győztest.
A közönség postai úton történő, illetve online szavazatai alapján a Miss Szimpátia címet Gyurkovics Vivien, a Miss Internet címet Ambrus Mónika, a Legszebb Arc díjat  Repka Mercédesz, a Legszebb Alak díjat pedig Klempa Gabriella kapta. Ez utóbbinak az értékét növeli, hogy a győztes a döntőbe jutott lányok szavazatai alapján került ki. A lányok a gálán – begyakorolt koreográfia szerint – előbb utcai, koktél-, majd fürdőruhában, végül nagyestélyiben léptek színpadra.
A Felvidék Szépe választást első alkalommal rendezték meg a Felvidéken. A versenyre 140 induló jelentkezett, a válogatásokon megjelent lányok közül a szakmai zsűri 18 versenyzőt választott ki, ők egyenes ágon jutottak be a verseny komáromi döntőjébe.
A legszebbek mezőnyéhez azonban további két versenyző is csatlakozhatott, akik a közönség szavazatai alapján kerültek tovább kialakítva ezzel a döntő húszas mezőnyét.
A komáromi gálán nemcsak a zsűri padsoraiban ültek ismert személyiségek, a döntőt kísérő showműsorban fellépett Kefír, a V-Tech énekese, Zoltán Erika és táncosai, Vadkerti Imre, Király Viktor és Kállay Saunders András, aki az idei dániai eurovíziós dalfesztivál egyik nagy esélyese. A döntőről rövid összeállítást sugároz március 24-én 16.30-tól a Duna Televízió. A Térkép című műsorban Kalocsai Andrea műsorvezető Vasmera Katalin szépségkirálynőt is vendégül látja.

(A képek kattintással nagyíthatók!)
44746a44746c44746d44746b44746

lm, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleApáca tarolt az olasz tehetségkutatóban
Next articleNem született végleges döntés a fedett uszoda és jégpálya felépítéséről