HAZA RÉGIÓ Megújultak Dél-Komárom útjai, terei!

Megújultak Dél-Komárom útjai, terei!

994
hirdetés

1Komárom tavaly 200 millió forintot nyert a kormányzattól a jól gazdálkodó önkormányzatok pályázati alapjából. A forrásból az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult. A témában Czunyiné dr. Bertalan Judit térségünk országgyűlési képviselője, és Molnár Attila polgármester tartott sajtótájékoztatót a Jókai tér most felújított részén.

Dr. Molnár Attila elmondta: Komárom, mivel sem hitellel, sem adóssággal nem rendelkezett, így pályázhatott arra a konszolidációs forrásra, amit a kormányzat nyújtott a jól gazdálkodó önkormányzatoknak. A város az igényelhető legmagasabb összeget kapta meg. A 200 milliós pályázati pénzt a helyi infrastruktúra fejlesztésére fordították, így újulhatott meg a Tamási Áron utca burkolata, ahol több új parkoló is épült, továbbá járdaburkolat is kapott.

Elkészült a Madách utca útépítése és csapadékvíz elvezetése, a Maros utca burkolatának felújítása, a Gábor Áron utcában új parkolósáv épült, valamint ebből a pályázati forrásból nyitották meg a Sport utcát is, hogy tehermentesítsék a Táncsics utcát.

A Jedlik Ányos utcai tömbök belső tere ugyancsak felújításon esett át. A Feszty Árpád Általános Iskola udvara és Koppánymonostoron a fogorvosi rendelő is megszépült, a múlt héten pedig átadták a Tóparti óvodát, amely impozáns homlokzatot kapott.

A kétszáz milliós kormányzati támogatást az önkormányzat további százötven millió forinttal egészítette ki.

Czunyiné dr. Bertalan Judit hozzátette: a beruházások mellett a komplex útfelújítási program részeként megújult az 1-es főút egy szakasza is Komáromban, ami szintén kétszáz millió forintos beruházással valósult meg. Jövőre pedig az Ács és Koppánymonostor felöl érkező út a sorompó előtt kiszélesedik, és kanyarodósávval bővül, megkönnyítve az arra közlekedők mindennapjait.

(a komaromhirado.hu cikke alapján)

komarom.hu

hirdetés
Previous articleŐszi lomtalanítás Komáromban
Next articleEgyütt pályáznak a V4-es alapokra