HAZA RÉGIÓ Megújulnak a vasútállomások Tatabányán

Megújulnak a vasútállomások Tatabányán

942
hirdetés

A MÁV Zrt. és Tatabánya önkormányzata példaértékű együttműködésének eredményeként megújulnak a tatabányai vasútállomás utasforgalmi részei. A város és a vasúttársaság egyaránt 20-20 millió forinttal járul hozzá a munkálatokhoz. Az állomás utasforgalmi létesítményeinek üzemeltetését 2013. április 1-jétől – megállapodás alapján – az önkormányzat végzi, mely a helyi lakosság és az utazóközönség érdekeit egyaránt segíti. A város Alsógalla megállóhely üzemeltetését is átvette a MÁV-tól – jelentette be a tatabányai vasútállomáson Schmidt Csaba polgármester, országgyűlési képviselő és Farkas Örs, a MÁV Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóság képviseletében.

cikk

– Tatabánya önkormányzata és a MÁV egyaránt felelősséget érez a lakosság, az utasok minőségi színvonalú kiszolgálása iránt, ezért kötöttük meg a – mindkét fél számára előnyös – üzemeltetési megállapodást. Ezen túlmenően az önkormányzat és a MÁV Zrt. 20-20 millió forintot különített el arra a célra, hogy a tatabányai állomás utasforgalmi területein felújításokat végezzen, amelyek a közeljövőben megvalósulnak – hangsúlyozta Schmidt Csaba. Hozzátette: ez a munka már elkezdődött, hiszen 5,2 millió forintos költséggel a város járdát épített a peronokhoz vezető híd kijárati lépcsősorához, és rendbe tette környezetét. Ennek a folyamatnak hamarosan újabb látható jelei lesznek, például felújítjuk a bejárati lépcsőket, a peronhoz vezető hídon megszüntetjük a beázásokat, és komfortosabbá tesszük a várótermet, de addig is kérjük a tatabányaiak türelmét – fogalmazott a polgármester.

– Tatabánya a budapesti elővárosi vasúti forgalom – melyet alapvetően korszerű motorvonatokkal szolgál ki a vasúttársaság – egyik kiemelt állomása, valamint az IC, railjet vonatok megállási helye is, azaz a városból utazóknak a vonatok fedélzetén már minőségi szolgáltatásokat nyújt a vasúttársaság, s a várossal közösen az állomáson is erre törekszünk – mondta el Farkas Örs.

A MÁV Zrt. 2011 óta fűzi szorosabbra együttműködését a települési önkormányzatokkal, s egyre több önkormányzat partner az állomások üzemeltetésében, kihasználva azt, hogy a vasútállomás sok helyen a város kapuja, a település szerves része, nem csupán a vonatok megállási-indulási pontja. A MÁV elsőként Gyömrőn hajtott végre az önkormányzattal közösen felújítást, s az ottani állomás üzemeltetését 2011-től a település végzi. A gyömrői példát a gödöllői önkormányzattal közösen felújított Királyi váró követte. A 2012. évi mintaprojekt keretében számos Balaton-parti állomás valamint a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal megújuló állomásai, megállóhelyeiről kötött együttműködést a MÁV az önkormányzatokkal, azok hatékonyabb üzemeltetése érdekében. Tatabánya önkormányzatával szoros a vasúttársaság kapcsolata, melyet tovább erősít a mostani jelentős együttműködés.

tatabanya.hu

hirdetés
Previous articleKisalföld – Júliusban indulhat a magyar-szlovák Duna-komp
Next articleMeghaladta a válság előtti szintet a szlovák gazdaság teljesítménye