HAZA BELFÖLD Megtalálták a szlovákiai Ajnácskőről elrabolt kislányt, megszüntették a körözést

Megtalálták a szlovákiai Ajnácskőről elrabolt kislányt, megszüntették a körözést

820
hirdetés

Visszavonta hétfőn a szlovák rendőrség az Ajnácskő (Hajnacka) községben édesapja otthonából eltűnt magyar kislány felkutatására kiadott körözést, mivel a gyermeket megtalálták Budapesten a magyar hatóságok.

„A magyar nyomozóknak sikerült megtalálniuk az eltűnt kislányt, N. Katalin Krisztinát Budapesten, mégpedig édesanyjánál. A gyermeket a magyar rendőrség az édesanyánál hagyta, mivel kiderült, hogy a gyermek elhelyezéséről eddig nem született jogerős döntés” – tájékoztatta hétfőn az MTI-t Mária Faltániová a besztercebányai megyei rendőrkaptányság szóvivője.
Elmondta: a szlovák nyomozati szervek egyelőre csak a gyermek felkutatására kiadott körözést vonták vissza, az emberrablás és magánlaksértés miatt indított vizsgálat azonban folytatódik. „A nyomozás esetleges felfüggesztéséről vagy folytatásáról az ügy részleteinek tisztázását követően születhet döntés” – tette hozzá a szóvivő.
A négyéves N. Katalin Krisztinát édesapjának a rimaszombati járásban lévő ajnácskői otthonából – tudta és engedélye nélkül – vitte el két ismeretlen férfi csütörtökön. Illetéktelenül behatoltak a családi házba, elhurcolták a magyar állampolgárságú kislányt, majd egy magyar rendszámú fehér furgonnal távoztak.
A kislány szlovák állampolgárságú édesapja korábban Magyarországon élt a gyermek magyar édesanyjával. A férfi az eset kapcsán az egyik szlovák kereskedelmi televíziónak azt mondta: partnerével megromlott a viszonya, ezért a kislánnyal és annak néhány évvel idősebb bátyjával visszaköltözött Szlovákiába. A férfi állítása szerit a kislány anyja korábban lemondott arról, hogy a gyermek nála maradjon.
Hunyák József, Ajnácskő polgármestere az üggyel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: a mostani „gyermekrablás” nem az első eset volt, úgy tudja: már egy évvel ezelőtt is voltak hasonló „nézeteltérések” a két szülő között.

MTI

hirdetés