HAZA RÉGIÓ Megszűnik a kommunális adó Dél-Komáromban

Megszűnik a kommunális adó Dél-Komáromban

747
hirdetés

Komárom Város Képviselő testülete szeptember 23-án, hétfőn rendes ülést tartott.

fullTájékoztató hangzott el a város gazdasági, valamint likviditási helyzetről. Ezzel kapcsolatban dr. Molnár Attila polgármester elmondta az önkormányzatnak továbbra sincs se hitele, se tartozása. Az idei évben közel fél milliárd forintot tudott a város fordítani beruházásra és felújításra, ami hatalmas előrelépés az elmúlt évek szűkös gazdálkodásához viszonyítva. A korábban meghozott ésszerűsítő és racionalizáló döntéseknek köszönhetően, a büdzsé olyan stabil alapokon nyugszik, hogy 2014. január 1-től a kommunális adó megszűnik a városban. A városvezetés továbbra is kiemelt célként kezeli a stabil anyagi helyzet fenntartását.

A következőkben a képviselők elfogadták a talajterhelési díjjal kapcsolatos szabályokról szóló új önkormányzati rendeletet, valamint a város Szociális Szolgáltatástervezési Koncepcióját.

A városvezetés módosította a hajléktalanok menedékháza szakmai programját, valamint a Komáromi Egészségügyi Gépműszer Alapítvány alapító okiratát.

A képviselők döntöttek az eddig részben önkormányzati tulajdonú Vállalkozók Háza megvásárlásáról is.
A testület döntött a Települési Értéktár létrehozásáról. Ennek lényege, hogy a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény kinyilvánítja, hogy a magyar nemzeti értékek, azokon belül a hungarikumok megőrzendő és egyedülálló értékek, azokat nyilvántartani, védeni, támogatni kell. A magyar kultúra évezredes értékeit átfogó értéktárba kell összesíteni. A települési önkormányzat települési értéktárat és Települési Értéktár Bizottságot hozhat létre. A helyi bizottság tagjainak Számadó Emesét, a Klapka György Múzeum igazgatóját, régész-történészt, Nemes Andrásnét, Hamrák Zsófia képviselő-tanácsnokasszony, valamint György Kálmánné Rabi Lenkét a Jókai Mór Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatónőjét, a Kecskés László Társaság elnökét, valamint Varga István a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezetőjét választotta meg a testület.

Az ülésen beszámoló hangzott el a kizárólagos vagy többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, így a Komáromi Televízió Nonprofit Kft., a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Nonprofit Kft., a Komáromi Komthermal Kft., a Saxum Kft., a Komáromi Távhőszolgáltató Kft., illetve a Komárom – Ács Vímű Kft. gazdálkodásáról, és likviditási helyzetéről is.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleVisszakapják a francia királyi kincstár vagyontárgyait az örökösök
Next articleAz iráni elnök elismerte, hogy a holokauszt „történelmi tény”