HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Megnyílt Szlovákia legnagyobb keresztény könyvesboltja

Megnyílt Szlovákia legnagyobb keresztény könyvesboltja

857
hirdetés

Szlovákia legnagyobb keresztény könyvesboltja nyílt meg kedden Rózsahegy (Ruzomberok) városában a Don Bosco Szaléziak vezetésével.

    A könyvesbolt a Rózsahegyi Katolikus Egyetem könyvtárának épületében kapott helyet, ahol a könyvek mellett ajándékok, egyházi borok és a kolostorokban készült különböző kézműves termékek is kaphatók – jelentette a SIR katolikus hírügynökség.
    „A szaléziak erőfeszítései elsősorban a fiatalokkal való munkára irányulnak, ezért az egyetem természetes környezet számunkra” – mondta Ján Miško, a Don Bosco Kiadó szlovákiai igazgatója, és hozzátette, hogy az értékes keresztény művek ajánlása a fiatalok számára „nagy kihívás” a szerzetesrendnek. Don Bosco Szent Jánost választották a könyvesbolt védőszentjéül, és az ő szobra áll közvetlenül a bolt bejáratnál is.
    „Nem akarjuk, hogy ez a hely csak egy egyszerű bolt legyen, ahol könyveket lehet vásárolni, mi azt szeretnénk, hogy teret adjon a találkozásoknak, és a szabadidő eltöltésének, nemcsak a diákok, hanem minden látogató számára” – mondta Karol Manik, a rend tartományfőnöke.

MTI

hirdetés
Previous articleSzlovák kormánydöntés: nem veheti vissza történelmi magyar nevét Pered
Next articleJóváhagyta a kisebbségek helyzetéről szóló jelentést a szlovák kormány