HAZA BELFÖLD Megműtötték Kiska szlovák államfőt a nyugat-csehországi Pilsenben

Megműtötték Kiska szlovák államfőt a nyugat-csehországi Pilsenben

979
hirdetés

11415565_854224271325738_1280605436761092390_oCsípőízületi műtétet hajtottak végre Andrej Kiska szlovák államfőn csütörtökön délelőtt a nyugat-csehországi Pilsenben.

    A pilseni egyetemi kórházban elvégzett műtét mintegy másfél órán át tartott és nem merült fel semmiféle probléma. Az orvosok szerint a szlovák elnök a műtét után jól érzi magát.
    „Az elnöknek már régóta ízületi fájdalmai voltak, ezért korábban egy konzervatív gyógymódot választott, de ez nem hozta meg a kívánt eredményt, fájdalmai nem enyhültek. A legkorszerűbb műszerekkel felszerelt pilseni egyetemi kórházat a szlovák szakorvosok tanácsára választotta ki az elnök a műtét helyszínéül” –  közölte Roman Krpelan, az államfő szóvivője. Krpelan elmondta, hogy a teljes altatásban elvégzett műtét után Andrej Kiska jól van és úgy beszél, mintha nem is műtötték volna meg.
    A műtétet követően a szlovák államfőt még három napig megfigyelés alatt tartják a kórházban.
    Az 52 éves Andrej Kiska tavaly került a szlovák államfői székbe, ahol tíz év után Ivan Gasparovicot váltotta fel. Kiska az elnökválasztás második fordulójában az addig legyőzhetetlennek tartott Robert Fico szlovák miniszterelnököt győzte le, aki a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia jelöltje volt.


MTI

fotó: dunataj.sk (J.I.)

hirdetés
Previous articleÖsszeütközött két sportrepülőgép Vöröskő (Červený Kameň) határában, többen meghaltak
Next articleTársbérlők a virágládában