HAZA KULTÚRA Megjelent TAMBURILDA 2022. 02. 24. című, háború ihlette dala és videóklipje

Megjelent TAMBURILDA 2022. 02. 24. című, háború ihlette dala és videóklipje

901
hirdetés

Vasárnap volt két hónapja annak, hogy a szomszédságunkban váratlanul kirobbant az ukrán-orosz háború, amely egyre több áldozatot követel, és beláthatatlan következményei lehetnek. E gyászos nap a komáromi származású, Budapesten élő-alkotó, ifjú tamburás előadó-dalszerzőt, Nagy Ildikó alias TAMBURILDÁT a 2022. 02. 24. című dala megírására ihlette. Azt reméli, hogy az új szerzeményével az egyre népesebb hallgatóságát nem csak a háborús témakör alapos átgondolására, hanem az élet kisebb-nagyobb örömeinek az észrevételére-élvezetére is sarkallja.

„A 2022. 02. 24. című dalom háborús ihletésből született. Köztudott, hogy e napon tört ki az ukrán-orosz háború. Látva az azóta bekövetkezett sok, újabb negatív változást a világban, különösképpen azt gondolom: nagyon fontos, hogy a jövőnkre vonatkozó terveken, célokon kívül a jelenben is éljünk. Az örökös, vak rohanás helyett vegyük észre és becsüljük meg az élet apró örömeit, valamint azokat az embereket, akikre mindig számíthatunk, hisz önzetlenül és odaadóan teszik szebbé-jobbá az életünket!” – nyilatkozta a Ma7-nek az új szerzeménye kapcsán TAMBURILDA.

Megjegyezte: Budapesten ukrán és orosz fiatalokkal is szokott beszélgetni az áldatlan háborús helyzetről, s azt tapasztalta, hogy az esztelen vérontás miatt ők nem gyűlölik egymást, a történtekért a túl nagy egójú, hatalomhajhász politikusokat, nem pedig az egymás mellett korábban békésen élő átlagembereket okolják.

A dal mondanivalóját ez alkalommal a videoklipben közreműködő táncművész, Pálkovics Tíria produkciója és az előadó ruházatának színvilága: piros (vér), fekete (gyász), fehér (békevágy) is erősíti. A szöveget és a zenét TAMBURILDA írta, a zene alapját pedig az egyre (el)ismertebb Gulyás Tibor, művésznevén MaxBeard készítette. Ő vágta a dalhoz készült videoklipet is, amelyet ismét az X Pro Média neve fémjelez. A hangszerelés, keverés, mixing, mastering MaxBeard munkája.

Végül egy vele kapcsolatos további jó hírt is elárult az olvasóinknak: „Nagy örömömre szolgál, hogy a dalok és a videóklipek folyamatos készítése mellett beválogattak az idei „50 tehetséges magyar fiatal” elnevezésű, tehetséggondozó programba. Ezen a héten pénteken kisfilmet készítenek rólam, amelyben beszélek majd az egyéves munkásságomról, valamint a közeli és távolabbi céljaimról, továbbá az eddigi vegyes tapasztalataim alapján jótanácsokkal is ellátom a szintén pályakezdő fiatalokat“.

Az önként vállalt tamburás könnyűzenei misszióját folytató, ifjú tehetség tavaly május óta többféle arcát és készségét mutatta meg a fajsúlyosabb mondanivalójú és lazább hangvételű, de mindig üzenettel bíró dalaiban. A Játsszuk el, Egy vándor szív meséje, Kimosnám a szíved, A legszebb lány, Apa, Szuperlájk, Off, 12 című dalai után minden tekintetben a legjobban sikerült a 2022. 02. 24. című, új dala és videóklipje, amely keserédes soraiban így vall: „Imát mondok egy világért, ahol győz a szeretet. Hol hatalmi harc helyett a békevágy kap szerepet… Ne rohanj, ember, állj meg egy percre! Nézd, hányan fekszenek semmibe veszve! Ennyi az élet, elvész egy perc alatt. Mi az, mit elviszel, és belőled mi marad?“.

ma7.sk

hirdetés
Previous articleAranycsapat Kupa Komáromban: emlékfát ültettek a legendás „világverő tizenegyes“ tiszteletére
Next articleMi a jó focinak szurkolunk.