HAZA BELFÖLD Meghaladta a 30 ezret az aláírások száma az MKP menekültkvóta ellenes petícióján

Meghaladta a 30 ezret az aláírások száma az MKP menekültkvóta ellenes petícióján

1091
hirdetés

peticio_jkTúllépte a 30 ezret az aláírások száma annak a petíciónak az ívein, amelyet a Magyar Közösség Pártja (MKP) az uniós menekültkvóták elutasítása és a helyi népszavazások ügydöntővé változtatása céljából októberben indított – tájékoztatta az MTI-t a felvidéki magyar párt sajtóosztálya pénteken.

    „Eddig már több mint 30 ezer aláírás gyűlt össze a petícióhoz, de a nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk az aláírásgyűjtést” – mondta az MTI-nek Őry Péter, a petíciós bizottság tagja, az MKP önkormányzati alelnöke.
    Őry utalt arra, hogy a vonatkozó szlovákiai szabályozás szerint a belügyminisztériumnak tízezer aláírás összegyűjtése esetén már konzultálnia kell a petíció témáiról. Ezzel kapcsolatban rámutatott: ez a mennyiség már korábban összegyűlt, de a petíciós bizottság úgy döntött, hogy csak az aláírásgyűjtés lezárását követően nyújtja be a szaktárcához a petíciós íveket.
    Berényi József, az MKP elnöke a petíció kapcsán várható belügyminiszteri konzultációról korábban úgy nyilatkozott: bár annak nem feltétlenül van azonnali látható következménye, de az ott elhangzó érveket idővel figyelembe szokta venni a szaktárca. „Abban bízunk, hogy ha ez a mostani konzultáció nem is lenne sikeres, akkor a márciusi parlamenti választások után, ha bejutunk a parlamentbe, ezekben a sok aláírással megtámogatott témákban  törvénymódosítást terjesztünk majd elő” – mondta Berényi.
    Az aláírásgyűjtés támogatására az MKP a múlt héten egy óriásplakát-kampányt is elindított.


MTI

hirdetés
Previous articleÉrkezik a Coca-Cola Karaván Dél-Komáromba
Next articleGyorsul a lakosság eladósodásának üteme Szlovákiában