HAZA KÜLFÖLD Megérkezett a gyerekek oltására alkalmas vakcina a Heim Pál Gyermekkórházba

Megérkezett a gyerekek oltására alkalmas vakcina a Heim Pál Gyermekkórházba

827
hirdetés

Megérkezett a gyerekek oltására alkalmas, koronavírus elleni vakcina a Heim Pál Gyermekkórházba – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában kedd délelőtt. Szerdától országosan elkezdődik a gyermekek oltása.

    A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel azt közölte, hogy a héten megérkezett az első szállítmány, 138 ezer adag oltóanyag Magyarországra az 5-11 éves korosztály számára kifejlesztett vakcinából. A közlemény szerint az oltóanyag 21 napos eltéréssel kétadagos oltási rendben alkalmazandó.
    Az M1 aktuális csatorna híradója szerint délelőtt hatszáz vakcina érkezett a Heim Pál Gyermekkórházba, amely jelenleg logisztikai központ is – közölték -, mivel 342 ampullát továbbszállítanak a Semmelweis Egyetemre, a Dél-pesti Centrumkórházba, valamint a Szent János Kórházba.
    A fővárosba 36 ezer gyermek beoltására elegendő vakcina érkezett. Az 5-11 év közötti gyermekeket nyolc fővárosi intézményben és négy szakrendelésen oltják majd. A 305 budapesti gyermekorvosi praxisból 114 jelezte, hogy szeretne részt venni az oltásban – tudatták.
    Az amerikai-német fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag felvételére a szülők a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas linkre kattintva foglalhatnak időpontot.


MTI

kép: pixabay

hirdetés
Previous articleMegújul az Igmándi erőd
Next articleDemjén Ferenc jó gyerekből lett lázadó rockzenész