HAZA HÍR-MIX Megajándékozták a Komáromi Kórház gyermekosztályát

Megajándékozták a Komáromi Kórház gyermekosztályát

572
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórháznak a saját beruházásokon, felújításokon, új rendelők nyitásán túl jólelkű támogatói is vannak, a városvezetés, vállalkozók és komáromi magánszemélyek is hozzájárulnak az ellátás színvonalának javításához. Nekik köszönhetően új eszközök, szekrények, orrszívók kerültek a gyermekosztályra.

Még egy kellemes társasági eseménynek, például a halászléfőzésnek is lehet jótékony jellege. Ilyen akciót hajtott végre az Energomontage Kft. ügyvezetője, Mayer Tibor, melynek résztvevői önkéntes alapon tetszőleges összeget adományozhattak egy nemes célra. A rendezvényen összegyűlt pénzből új szekrényeket vásároltak a gyermekosztály betegei számára, valamint babamérlegeket, légpárásítókat és ultrahangos inhalátorokat. Az eseményen részt vett Keszegh Béla, Komárom és Klein Otakar, Érsekújvár polgármestere is. Pénzt adományozott még Nyitra megye önkormányzatának elnöke, Branislav Becík, Izsa polgármestere, Domin István és cégek is. A bevételből további szükséges eszközöket is vásároltak a gyermekosztály kis betegei számára.

A másik kezdeményezés amely a kórház kis betegeinek javát szolgálta, a Kristína Majchráková és férje által indított gyűjtés volt. A Facebook-oldalukon kezdeményezett gyűjtés célja egy közel 2700 euró értékű Vein Finder érrendszeri vénakereső eszköz vásárlása volt. A fennmaradó pénzből pizsamát, játékokat és váladékszívót juttattak a gyerekeknek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Komárom város cégei és polgárai támogatják a gyermekosztályt. A gyermekek szempontjából ez azért is nagy jelentőségű, mivel számukra a betegség és a kórházi tartózkodás komoly lelki terhet is jelent” – mondta MUDr. Mario Kochan, aki megköszönte a gyermekosztálynak nyújtott önzetlen segítséget.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleKolíková: Csak parlamenti határozattal lenne lerövidíthető a választási ciklus
Next articleHimnusz-szavalástól és – énekléstől zengett a komáromi Csemadok-székház