HAZA BELFÖLD Matovič felszólította az SaS-t, hogy tegye félre a gyűlölködést

Matovič felszólította az SaS-t, hogy tegye félre a gyűlölködést

316
hirdetés

A kormány kollektív döntéseket hoz, és ha az SaS kritizál valamit, akkor saját magát is kritizálja – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter a leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülésen. Az ellene felhozott indokokat kitalációnak és manipulálásnak nevezte, örülne, ha a liberális párt visszatérne a kormányba és beismerné a hibáit. Szerinte a vele szemben érzett gyűlölet mozgatja a pártot. Hangsúlyozta, hogy most az energiaválsággal kellene foglalkozni.
Matovič szerint az SaS a családtámogatási csomagra építette a leváltási javaslatát, ezért feltette a kérdést, ha az SaS a szakértők pártjának tartotta magát a kormányban, akkor miért értett egyet a szakmaiatlan megoldásokkal, amiket most bírál.
Felszólította az SaS-t, mondja meg pontosan, hogyan segít az embereknek azzal, amit most tesz. Matovič azt mondta, ha a liberális párt szerint megsértette az alkotmányt és a törvényeket, akkor feljelentést kellene tennie. Visszautasítja, hogy a pénzügyminisztérium kudarcot vallott, azzal érvel, hogy alacsonyabb a hiány, mint három évvel ezelőtt.
Az OĽANO elnöke szerint a kormányválság során Richard Sulík vérben forgó szemekkel magánháborút és bosszúhadjáratot folytatott ellene, az energetikai válság megoldásával pedig nem törődött. Szerinte az SaS három hónapon át nem tett mást, mint határokat szabott, zsarolt, most pedig kész együttműködni a maffiával.
Matovič szerint azon is érdemes elgondolkodni, hogyan akarja védeni az etikát és a morált az SaS közösen olyan képviselőkkel, akik szintén aláírták a leváltását kezdeményező indítványát. Ennek kapcsán Pellegrinit korrupt tolvajnak nevezte, és emlékeztetett, hogy képviselői csapata részét képezte az előző kormánynak.
Az SaS leváltási indítványa arra is kitér, hogy Matovič többször is Zuzana Čaputová államfőt sértegette. Matovič ennek kapcsán felidézte, hogy az államfő visszautasította őt, amikor a járvány idején vele közösen akarta felelős magatartásra kérni az embereket. Kijelentette, hogy talán 100 ezer nő is van Szlovákiában, aki alkalmasabb lenne az elnöki posztra.
Jana Bittó Cigániková (SaS) Matovič szavait személyes támadások és hazugságok egyvelegének nevezte. Emlékeztetett, hogy az OĽANO-nak két év alatt zuhant a támogatottsága, a Smeré pedig nőtt, ez pedig Matovič politikájának következménye. Radovan Sloboda (SaS) hozzászólásában sajnálatosnak nevezte, hogy a korrupció elleni harc egyik vezetőjéből a legnépszerűtlenebb politikus és manipulátor lett. Mária Kolíková (SaS) emlékeztetett, hogy többször is meg lett sértve a koalíciós szerződésben lefektetett vétó intézménye, és a családtámogatási csomagnál maga Matovič jelentette ki, hogy az SaS vétóját nem fogják tiszteletben tartani.

TASR

KÉP: facebook

hirdetés
Previous articleLengvarský szerint 1500 orvos tervezi benyújtani a felmondását
Next articleElső hivatalos látogatására Szlovákiába érkezik Novák Katalin magyar államfő