Kezdőlap HÍR-MIX Mától a hadsereg is segítkezik a komáromi kórházban

Mától a hadsereg is segítkezik a komáromi kórházban

1741
MEGOSZTÁS

Az AGEL Komáromi Kórház megerősítette a páciensek osztályozását, szűrését a kórház bejáratánál. Mától ebben a szlovák hadsereg tagjai is segítkeznek.

A jelenlegi járványügyi helyzetre az AGEL Komáromi Kórház azonnal reagált, és október 14-től új rendszert indított a kórházba érkező betegek osztályozására. A szlovák hadsereg tagjai 6.00-tól 22.00-ig dolgoznak a sátorban és a mobil gyűjtőhelyen.

Az egyenruhás katonák a kórházba érkező betegek gyors, problémamentes és mindenekelőtt biztonságos eligazitásában segítkeznek.
“Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, hogy a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumához és a Szlovák Köztársaság Honvédelmi Minisztériumához intézett kérésünk alapján a szlovák hadsereg haladéktalanul reagált, és tagjai segítséget nyújtanak a kórháznak a betegek eligazításában. A katonák segítőkészek a mobil gyűjtőhelyen is, ahol mintákat vesznek a koronavírus tesztek elvégzésére “- mondta Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.


A katonaság tagjai előre nem látható helyzetek esetén is garanciát jelentenek a segítségnyújtásra.
Az AGEL Komáromi Kórház megbirkózik a jelenlegi  helyzettel és folytatja a tervezett műtéteket, de a koronavírus átterjedésének megszüntetése érdekében továbbra is szigorú látogatási tilalom van érvényben. “A kórházban beállított higiénés és epidemiológiai folyamataink nagyon magas szinten vannak. A fertőzésveszély a létesítményünkben lényegesen alacsonyabb, mint a lakosság körében, a mindennapi közéletben” – mondta Miroslav Jaška igazgató.

 

dunataj.sk/AGEL

hirdetés