HAZA HÍR-MIX Martosi Szabadegyetem: Ismert a teljes zenei felhozatal!

Martosi Szabadegyetem: Ismert a teljes zenei felhozatal!

975
hirdetés

46174b-300x419Finisel a II. Martosi Szabadegyetem programja, mondta pozsonyi sajtótájékoztatóján Gubík László, a nyári rendezvényt szervező Via Nova ICS elnöke június 3-án.
„Tavaly merész kijelentésnek tűnt, hogy hagyományt szeretnénk teremteni. Most úgy látjuk,  másodszor is sikerül megszerveznünk egy olyan nyári szabadegyetemet, melyre az egész felvidéki magyarság büszke lehet” – fogalmazott Gubík László.
Négyről ötnaposra bővült a Feszty Árpád Művelődési Parkban megrendezésre kerülő szabadegyetem időtartama, az idén július 9-13 között valósul meg.
A fesztivál zenei programjának néhány fellépője már korábban ismert volt (köztük a Tankcsapda, a 46174_305_210Muzsikás, Vadkerti Imre, Rómeó Vérzik, az Ismerős Arcok, Klinika, Maddogx, Zsapka Emmer duó, Kicsi Hang, História). Újabb fellépők nevei vált ismertté. A nulladik napon (szerda, július 9.) színpadra lép a Budapest Bár, csütörtökön Caramel Molnár Ferenc, pénteken az idei Eurovízió magyar sztárja, Kállay-Saunders András, szombaton Geszti Péter új csapata ,a Gringó Sztár, valamint a Benkó Dixiland Band, vasárnap pedig az Örökség.
„Arra törekszünk, hogy a családi, baráti hangulat maradjon. Egy nappal hosszabb lesz a tavalyinál. A szervezők tudatosítják, hogy a futball világbajnokság hajrájának mérkőzéseit a szabadegyetem időpontjára esnek, ezért gondoskodnak arról, hogy a focirajongók semmiről se maradjanak le. Az előadások, viták és kerekasztal-beszélgetések három helyszínen zajlanak. A kulturális programok sokszínűek lesznek, a gyermekektől kezdve az idősebb generációkig mindenki találhat számára vonzó programot” – mondta Gubík.
Örömmel tájékoztatott arról, hogy a rendezvényt nagy sajtóérdeklődés kíséri, a Szabadegyetemnek máris több médiapartnere van, köztük portálunk, a Felvidék Ma is.
A sajtótájékoztatón Tóth Lívia, a Körkép portál képviseletében elmondta, hogy ismét sátrat állítanak Martoson, melynek több ismert közéleti személy lesz a vendége. Wiedermann Béla, a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának alelnöke elmondta, társzervezőként segítik a martosi rendezvény lebonyolítását.
A közéleti programok között bemutatják a Felvidék/Dél-Szlovákia gazdasági és régiófejlesztési tervét, a Baross Gábor Tervet, lesz vita az önrendelkezési törekvések lehetőségeiről, nemzetpolitikai kerekasztal, továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek Esterházy János gróf emlékének ápolására.
A rendezvény fővédnöke ismét Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke lesz. A Magyar Közösség Pártjának elnöke, Berényi József is a Martosi Szabadegyetem vendége lesz.
A rendezvény fő támogatója a MOL, a napijegyek 7 euróba kerülnek, az ötnapos jegy 25 euróba kerül. A szabadegyetem honlapja a www.martfeszt.sk címen érhető el.

O.N., Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleÍrország Hercegnője Komáromba látogat!
Next articleBalatoni strandmustra: mennyiért lubickolhatunk az idei szezonban?