HAZA RÉGIÓ Marika elutazhat amerikai gyógykezelésére

Marika elutazhat amerikai gyógykezelésére

2954
hirdetés

A 29 éves gútai Bezúr Marika egészen ez év márciusáig élte életét párjával, Tomival és két kicsi lányukkal, a 4 éves Mirikével és a majdnem 2 éves Liussal a gondtalan, boldog édesanyák mindennapjait.


Tavasztól furcsa érzés kerítette hatalmába, orvostól-orvosig járt, mire a szakorvosok kimondták, amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS) szenved.
A betegséget először 1939-ben diagnosztizálták, amikor az végleg kettétörte a New York Yankees akkori baseballcsapata hírességének, Lou Gehringnek a karrierjét. Róla kapta a kór másik nevét. Az ALS különlegessége, hogy a gondolkodás, látás, hallás, érzékelés, ízérzés, tapintás mindvégig fennmarad, sőt annak ellenére, hogy akaratlagos mozgatású izmok vesznek részt a működésükben, normális marad a szemmozgás, valamint a széklet- és vizeletürítés is. A betegek többsége légzési elégtelenségben hal meg. Gúta és a környező települések is összefogtak. Európában nincs ilyen betegségre szakosodott kórház, vagy klinika, a gyógyulás egyetlen reményét egy amerikai kezelés jelentheti. A legkülönfélébb módon, árverésekkel, adománygyűjtéssel igyekeztek  lőteremteni az óceánon túli kezeléshez az anyagi fedezetet. A gútai önkormányzat múlt heti ülésén végül 5 ezer eurós támogatással gyorsította meg az amerikai utazást úgy, hogy Marika és férje, illetve egy tolmács utazhatott Miamiba, ahová meg is érkeztek.
Ezúton kérünk és szólítunk meg minden jó szándékú embert, fogjunk össze, és adományainkkal támogassuk Marikát, hogy a lehető legtovább tudjon még anyukaként itt maradni kislányai mellett. Támogatásaikat az alábbi számlaszámra küldhetik: SK25 0900 0000 0050 2717 8880.

 

DUNATÁJ HETILAP 31/2020

hirdetés
Previous articleMost már otthonról is vásárolhatnak jegyet a komáromiak az Egressy Béni Városi Művelődési Központ rendezvényeire
Next articleA lángok martaléka lett…