HAZA RÉGIÓ Március idusára emlékezünk

Március idusára emlékezünk

1156
hirdetés

„ A mi forradalmunk Pesten, március 15-én nem vérontás volt, hanem egy szép ünnep, a szabadság ünnepe: ezerek meg ezerek csoportoztak össze Isten ege alá, ezerek meg ezerek emelték égre kezeiket, s egy szívvel, szájjal mondták Petőfi Sándor után az eskű szavait.” (Arany János)

Gúta – március 17-én, 15 órától a történelmi események felidézése a város középületei előtt a Pilvaxtól a Nemzeti dalig, majd 16 órtától koszorúzás a VMK előtti kopjafáknál.
Dunamocs – emlékünnepség 16 órától, koszorúzás a református templom kertjében, majd 17 órától emlékműsor a kultúrházban Naszvad – 17.30-tól emlékünnepség az MKP és a Csemadok szervezésében. Kopjafakoszorúzás, majd a kultúrházban emlékműsor. Ünnepi szónok: Szigeti László.
Csicsó – emlékünnepség a „Magyarnak maradni” emlékparkban. Ünnepi szónok: Földes Csaba polgármester.
Gellér – Délelőtt 11 órakor az ünnepi istentisztelet után a templomkertben a résztvevők megkoszorúzzák az emlékoszlopot.
Ógyalla – március 19-én, 15 órától kerül sor a városi emlékünnepségre a Csemadok, az MKP, és a Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda szervezésében. Jókai Mór szobránál Basternák Ildikó polgármester mond ünnepi beszédet.

 

DUNATÁJ HETILAP 11/2017

hirdetés