HAZA vélemény Már újabb 4 évre eldőlt Komárom sorsa?

Már újabb 4 évre eldőlt Komárom sorsa?

849
hirdetés

…nagy vihar jöttekor
– bármi legyen bére –
valakinek állni kell
a tornác küszöbére.

(Gellért Sándor)

A  Komáromi járás DELTA  című hetilapja utolsó számában az idei  komáromi önkormányzati választásokkal kapcsolatosan kiemelt hírként OLYMPUS DIGITAL CAMERAszerepel a bejelentés,   miszerint   „Aláírták: Közösen indul az MKP és a Híd“.   A  hír információs értéke mára már  elenyésző,  hiszen a leginkább   érintettek – a párt ismételten bizonyító választói tábora, az önzetlenül működő civil szervezetek, valamint a párt eredeti elvei mellett elkötelezett tagjai is –  kezdenek az első döbbenetükből felocsúdni. Bár igaz, az MKP „alulról építkező, legújabb mélyépítő vállalata“  eredeti bejelentése még a témában egyet  s mást megta-pasztalt,  józan ítélőképességűek köreiben is,  nem csekély csalódást okozott.. Persze az események folyamatában semmiképpen sem lebecsülendő az eleinte csak a háttérben szorgoskodó „hídépítők“ leleményessége. Bizonyára nem véletlen, hogy ilyenkor a helyi választások idején,  szinte látnoki ráérzéssel  „találnak“  az MKP vezetők között a céljaik  kivitelezéséhez alkalmas együttműködőket.  Elgondolkodtatónak és  nyugtalanítónak találjuk a bejelentéshez csatolt, az MKP országos elnökével, Berényi Józseffel készített villáminterjú tartalmát is, amely a valós komáromi helyzet téves megítéléséről és a következetesség hiányáról tanúskodik. Az  elnök úr a komáromi MKP megerősödéséről beszél, amelyben Stubendek László „komoly érdemeit“ méltatja. Szerinte az  MKP erősödőse mindenki számára újabb és újabb lehetőségeket kínál majd az önmegvalósításra a magyarság és a régió érdekében“. Ezzel szemben „egyértelmű“, többes számban kifejezett kéréssel fordul Stubendek Lászlóhoz, hogy  „ne induljon független polgármester-jelöltként az önkormányzati választásokon”.

Mi komáromi polgárok, civilek, MKP tagok, valamint – a történtek miatt már kilépett – volt tagok, az elnök úr megítélésének ellentmondóan, az MKP helyzetét a régióban (sajnos) kritikusnak látjuk, s tulajdonképpen az MKP jövője érdekében is szorgalmazzuk  Stubendek László függetlenkénti indulását. Felettéb indokoltnak tartanánk, ha az elnök úr döntései előtt több eredeti forrásból származó  vélemény és információ birtokában mérlegelne. Szerintünk a Czíria – Petheő ügyben is, átgondoltabb és visszafogottabb megnyilatkozásokra lenne szükség, mert a mai állapot erőltetése a választók teljes passzivitását eredményezheti.

Beke Vince, Benyó Zoltán, Brindzík László, Füssy Ferenc, Jakab István, Knirs Imre, Králik Róbert, Michač Szilvia, Nagy Ferenc, Németh Tibor, Pint Tibor, Stirber Lajos, Szalay Károly, Szüllő Béla, Viola Pál

hirdetés
Previous articleSzimpózium a Duna Menti Múzeumban
Next articleBugár: Nem lehetséges a Most-Híd és az MKP közti együttműködés