Kezdőlap vélemény Már újabb 4 évre eldőlt Komárom sorsa?

Már újabb 4 évre eldőlt Komárom sorsa?

168
MEGOSZTÁS

…nagy vihar jöttekor
– bármi legyen bére –
valakinek állni kell
a tornác küszöbére.

(Gellért Sándor)

A  Komáromi járás DELTA  című hetilapja utolsó számában az idei  komáromi önkormányzati választásokkal kapcsolatosan kiemelt hírként OLYMPUS DIGITAL CAMERAszerepel a bejelentés,   miszerint   „Aláírták: Közösen indul az MKP és a Híd“.   A  hír információs értéke mára már  elenyésző,  hiszen a leginkább   érintettek – a párt ismételten bizonyító választói tábora, az önzetlenül működő civil szervezetek, valamint a párt eredeti elvei mellett elkötelezett tagjai is –  kezdenek az első döbbenetükből felocsúdni. Bár igaz, az MKP „alulról építkező, legújabb mélyépítő vállalata“  eredeti bejelentése még a témában egyet  s mást megta-pasztalt,  józan ítélőképességűek köreiben is,  nem csekély csalódást okozott.. Persze az események folyamatában semmiképpen sem lebecsülendő az eleinte csak a háttérben szorgoskodó „hídépítők“ leleményessége. Bizonyára nem véletlen, hogy ilyenkor a helyi választások idején,  szinte látnoki ráérzéssel  „találnak“  az MKP vezetők között a céljaik  kivitelezéséhez alkalmas együttműködőket.  Elgondolkodtatónak és  nyugtalanítónak találjuk a bejelentéshez csatolt, az MKP országos elnökével, Berényi Józseffel készített villáminterjú tartalmát is, amely a valós komáromi helyzet téves megítéléséről és a következetesség hiányáról tanúskodik. Az  elnök úr a komáromi MKP megerősödéséről beszél, amelyben Stubendek László „komoly érdemeit“ méltatja. Szerinte az  MKP erősödőse mindenki számára újabb és újabb lehetőségeket kínál majd az önmegvalósításra a magyarság és a régió érdekében“. Ezzel szemben „egyértelmű“, többes számban kifejezett kéréssel fordul Stubendek Lászlóhoz, hogy  „ne induljon független polgármester-jelöltként az önkormányzati választásokon”.

Mi komáromi polgárok, civilek, MKP tagok, valamint – a történtek miatt már kilépett – volt tagok, az elnök úr megítélésének ellentmondóan, az MKP helyzetét a régióban (sajnos) kritikusnak látjuk, s tulajdonképpen az MKP jövője érdekében is szorgalmazzuk  Stubendek László függetlenkénti indulását. Felettéb indokoltnak tartanánk, ha az elnök úr döntései előtt több eredeti forrásból származó  vélemény és információ birtokában mérlegelne. Szerintünk a Czíria – Petheő ügyben is, átgondoltabb és visszafogottabb megnyilatkozásokra lenne szükség, mert a mai állapot erőltetése a választók teljes passzivitását eredményezheti.

Beke Vince, Benyó Zoltán, Brindzík László, Füssy Ferenc, Jakab István, Knirs Imre, Králik Róbert, Michač Szilvia, Nagy Ferenc, Németh Tibor, Pint Tibor, Stirber Lajos, Szalay Károly, Szüllő Béla, Viola Pál

hirdetés

1 hozzászólás

  1. Hát senki nem gondol a választó polgárokra a Komáromiakra. Tisztelt magyar pártok, úton útfélen kiabáljátok, hogy mindent a polgárért, csak is a polgárért. Na nelegyünk már ennyire kétszinüek a Polgár nem hülye. Már most biztos, hogy nem csak a Híd és az MKP fog egymás ellen szó szerint harcolni, semmi féle megeggyezés nem lessz, de most még a polgárok körében népszerü kb 4.000 szavazattal Stubendeket is az MKP rá kényszerítti hogy függetlenként induljon, vagyis nem két felé fognak a szavazatok osztódni hanem három felé. Kérdem én kinek jó ez!? Én mint Polgár, engem nem érdekel ki milyen trikót visel, nekem az a fontos, hogy városunk, Komárom élhető legyen, nem kell ide ködösítés, így szerintem a NEGYEDIK FOG NEVETNI. A pártokra ide illik egy szlovák mondás ” vodu káže, víno pije”. Ha fogják folytatni nagyon sokan nem megyünk el szavazni és hiába okoskodtok, hogy ha nem szavazunk akkor másokat támogatunk nem a magyarokat. De kérdem én ősgyökeres komáromi, magyar vagyok, EZEK AZ ÉN PÁRTJAIM!? Hát nem, ebből nem kérek tistelt uraim. Térjenek észhez de gyorsan, mert az lessz a vége , hogy elmentek a fal mellet és a negyedik fog nagyon, de nagyon nevetni. Na ez az én és még sok, sok komáromi véleménye. A Berényi meg hülyeségeket beszél, azt sem tudja hogy Komáromban mi a helyzet, csak a pártpolitikai érdekeket tartja szemelőt. Ha egyszer elismeri Stubndek László érdemeit, akkor miért kellet a polgármesteri helyre mást, akit sokan, de nagyon sokan nem is ismernek, köztük én sem. A NAGY szerződésen még megsem száradt a tinta és már megy a harc egymás között, hisz a Bugár is kijelentette, hogy az MKP-val nem lehet eggyütmüködni stb. Akkor most mi van, hogyan van ez, csak kapkodjuk a fejünket, nehogy valami bunkó eltaláljon. Na így aztán gyönyörü jövőre van kilátás, nekünk polgároknak, amikor úton, útfélen azt hangosztatják a pártok, hogy össze kel fogni és minden sikerül a másik oldalon viszont semmi más tnem látok, mint a nagy harcot az MKP-n belül, de a másik oldalon folyik a harc az eggyütmüködés ellen. Csak megjegyzem addig fogtok harcolni, hogy annyi lessz a sebesült, hogy nem lessz aki halcoljon és talán akkor lessz nekünk jó, mert olyan vagy olyanok jönnek helyetetek, akit vagy akiket érdekli a Komárom a komáromi polgárok sorsa, mindennapi élete!!! ÉBRESZTŐ, BUDIČEK, kedves elvtársak!!!

Comments are closed.