HAZA HÍR-MIX Magyarul is elhangzott a képviselők és a polgármester esküje Komáromban

Magyarul is elhangzott a képviselők és a polgármester esküje Komáromban

984
hirdetés

IMG_9946A komáromi képviselő-testület december 15-én, a Tiszti pavilon dísztermében tartotta alakuló ülését. Stubendek László új polgármester mellett 25 képviselő tette le esküjét, melynek szövege magyarul is elhangzott. Stubendek az ülésen megnevezte helyetteseit is.

„A komáromiak a választásokon egyértelműen és határozottan a változásra voksoltak” – jelentette ki köszöntőjében Komárom új polgármestere. Stubendek László szerint bár sok munka áll a képviselő-testület előtt, jóakarattal óriási dologra lehetnek képesek. Széchenyit idézve kijelentette: egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen. A képviselő-testület legfontosabb feladatai között említette a munkahelyteremtést, a parkoló rendszer átgondolását, a közterületek hatékonyabb gondozását, a közbiztonság megerősítését, valamint a turizmus beindítását. „Közös célunk Komárom sikere, ezért azt várom el a képviselőktől, hogy emelkedjenek felül a pártpolitikai szempontokon” – jegyezte meg.
Stubendek az ülésen megnevezte helyetteseit is: Komárom alpolgármestere a következő négyéves ciklusban Knirs Imre és Keszegh Béla (mindkettő független) lesz.
A városatyák döntöttek a városi tanács tagjairól is, amelynek – a hatályos törvények értelmében – az alpolgármesterek automatikusan tagjai, IMG_9933rajtuk kívül a tanács tagja lesz: Andruskó Imre (Most-Híd), Benyó Zoltán (független), Ondrej Gajdáč (független), Hortai Éva (Most-Híd), Keszegh Margit (független), Vetter János (független).
Döntöttek a szakbizottságok létszámáról és ennek elnökeiről is. A pénzügyi bizottságot Szabó Béla (MKP), a városfejlesztési bizottságot ifj. Bende István (független), az iskolaügyi, kulturális és ifjúsági bizottságot Szénássy Tímea (független), a sportbizottságot Konštantin Glič (független), szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságot Batta György (Most-Híd), a környezetvédelmi, közrendi és közlekedési bizottságot Varga Tamás (Most-Híd), a nemzetközi kapcsolatok és idegenforgalmi bizottságot Kovács Dávid (független) vezeti. További három kiegészítő bizottság létrehozásáról is határoztak: a panaszvizsgáló bizottság élére Keszegh Margit, a közérdekvédelmi bizottság élére Knirs Imre került, a versenytárgyalási bizottságnak nem lesz állandó elnöke.
A testület szavazott a polgármester díjazásáról is, ezt 2600 euróban állapították meg. Stubendek László a szavazás után bejelentette, első fizetésének tíz százalékát jótékony célra fordítja.

FELVIDEK.MA

fotó:dunataj.sk/Jakab István

hirdetés
Previous articleLerohanták a túszszedőt Sydney-ben
Next article1. alakuló testületi ülés