HAZA KÜLFÖLD Magyarországi utazási lehetőség határon túli magyar középiskolásoknak

Magyarországi utazási lehetőség határon túli magyar középiskolásoknak

1001
hirdetés

41537 Határon túli magyar középiskolásoknak hirdet diákutaztatási pályázatot a Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából.
A program célja, hogy a Kárpát-medence különböző országaiban élő magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi középiskolához, és ott ünnepeljék meg az 1956-os forradalmat, illetve a látogatás révén minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a diákok, a tanárok és az iskolák között -tájékoztatta portálunkat sajtóközleményben a Rákóczi Szövetség.
A programot pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely Magyarországon kívüli, kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy egy magyarországi középiskolához látogassanak a pályázó határon túli középiskola diákjai és közös programot szervezzenek az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.
A Rákóczi Szövetség hasonló diákutazatási programot valósított meg az idei évben március 15-én, amikor 97 magyarországi középiskola utazhatott határon túl iskolákhoz, illetve a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 80 Kárpát-medencei középiskola utazott valamely másik Kárpát-medencei országba. A Szövetség Diákutaztatási Programjaiba idén már több mint 6000 középiskolás kapcsolódott be.
További információk a Rákóczi Szövetség honlapján ITT<<< találhatók.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMesterségek dícsérete a Jókai téren
Next articleAlkotmányos törvénnyel védenék a házasságot a szlovák kereszténydemokraták