HAZA GAZDASÁG Magasabb lesz a szlovák költségvetés adóbevétele a vártnál

Magasabb lesz a szlovák költségvetés adóbevétele a vártnál

1002
hirdetés

A szlovák pénzügyminisztérium felfelé módosította az állami költségvetés várható adóbevételeire vonatkozó prognózisát, a változtatást Peter Kazimír tárcavezető jelentette be csütörtökön Pozsonyban.

A szlovák szaktárca közlése szerint a 2013 és 2015 közötti időszakban átlagban évi 130 millió euróval (megközelítőleg 39 milliárd forint) lesznek magasabbak az állam adóbevételei az idén júniusban becsült összegnél. Az adóbevételek emelkedése az aktuális várakozások szerint az idén 132 millió euró (csaknem 40 milliárd forint) többletbevételhez juttatja az államot.
Peter Kazimír pénzügyminiszter szerint az adóbevételek növekedése az idén részint a háztartások fogyasztásának emelkedésével, részben pedig az adóelkerülések ellen hozott intézkedéseknek köszönhető. A javulást főként az áfa, illetve a fogyasztási adó beszedése befolyásolta.
A tárca az idén a korábban előre jelzettnél magasabb bevételekre számít a szociális és egészségügyi járulékok beszedésénél is, ugyanakkor kevesebbet vár a jogi, valamint a természetes személyek jövedelemadójából.

MTI
hirdetés
Previous articleNégyszer több roma él Szlovákiában, mint ahányan annak vallják magukat
Next articleMásodszor rendeznek sörfesztivált Pozsonyban