HAZA KÜLFÖLD Lövöldözés egy cseh étteremben: kilenc halott

Lövöldözés egy cseh étteremben: kilenc halott

1018
hirdetés

Obrázok1Körülbelül húszan voltak a vendéglőben, mikor a támadó két fegyverből is tüzet nyitott. A cseh belügyminiszter azt mondta, hogy a támadó is életét vesztette.

Kilencen meghaltak és többen megsebesültek kedden délután dél-morvaországi Uherský Brodban, amikor a Druzba nevű helyi vendéglőben egy ismeretlen férfi lövöldözni kezdett – közölte Patrik Kuncara, a város polgármestere a városi rendőrségre hivatkozva. Az állami rendőrség ezt az adatot nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A helyszínre érkező Milan Chovanec belügyminiszter újságíróknak csak annyit mondott, hogy a támadó is életét vesztette. Korábban hivatalosan a rendőrség csak egy súlyos sérültet erősített meg.

A polgármester szerint az esemény indítékai ismeretlenek. A támadás délután egy óra körül történt, a vendéglőben állítólag körülbelül húsz személy tartózkodott. A városi rendőrök azt állítják, hogy a támadó két fegyverből tüzelt maga körül és a vendéglőben mintegy 25 lövés dördült el.

A közszolgálati hírtelevízió szerint délután fél három körül rendőrségi kommandósok hatoltak be a vendéglőbe, ahonnan robbanásokat is lehetett hallani. A televízió úgy tudja, hogy a támadó öngyilkos lett.

A Brünntől észak-keletre fekvő Uherské Hradistenek mintegy 17 ezer lakosa van.

Hír24

hirdetés
Previous articleMagas vérnyomás – Morbus hypertensivus
Next articleTényleg szükség van a kétnyelvű Kauflandra? Egyértelműen igen