HAZA BELFÖLD Lipšic és Bugár a legesélyesebbek az ellenzéki vezér szerepére

Lipšic és Bugár a legesélyesebbek az ellenzéki vezér szerepére

718
hirdetés

40100 Az MVK közvélemény-kutató ügynökség májusban megvalósított felmérése szerint Daniel Lipšicnek vagy Bugár Bélának kellene az ellenzék vezérének lennie.

A felmérésben 1085 megkérdezett válaszolt arra a kérdésre „Ön szerint melyik politikusnak kellene az ellenzéket vezetnie?” Amint azt Pavel Haulík az MVK ügynökségből elmondta, minden megkérdezett spontán módon két nevet tüntethetett fel. A válaszok közt a legtöbbször Daniel Lipšic (NOVA/LIDO) és Bugár Béla (Most-Híd) neve szerepelt, mindkettőt a megkérdezettek 14%-a javasolta. Azzal az elképzeléssel, hogy az ellenzék élére Igor Matovič (OĽaNO) állna, a megkérdezettek 6,5%-a azonosul, Pavol Hrušovskýt 5, Pavol Frešót pedig 4,8 százalékuk tudja elképzelni ellenzéki vezérként.
Megközelítőleg hasonlóak a preferenciák a jobbközép pártokkal (KHD, Most-Híd, OĽaNO, MKP, NOVA/LIDO, SDKÚ-DS, SaS) szimpatizáló választópolgárok közt is. Mintegy 22 százalékuk Daniel Lipšicet látná a legszívesebben az ellenzék vezéreként, 19%-uk pedig Bugárt. A harmadik legmegfelelőbb jelöltnek az ellenzék élére a jobbközép pártokat választó polgárok szerint Pavol Hrušovský, akinek 7,6%-ot adtak, Igor Matovičot pedig 7,3%-uk támogatná. Arra, hogy az ellenzék vezére Pavol Frešo legyen, a megkérdezett jobbközép pártokat támogató választópolgároknak csak 6,5%-a adta a voksát.

tasr nyomán, Felvidék.ma, dé

hirdetés
Previous articleMegnyitották a Mária-Valéria hidat Esztergomban
Next articleTeljes útlezárás Komárom és Gadóc között!