HAZA BELFÖLD Lengvarský szerint 1500 orvos tervezi benyújtani a felmondását

Lengvarský szerint 1500 orvos tervezi benyújtani a felmondását

399
hirdetés

Körülbelül 1500 orvos tervezi a felmondást – mondta Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter a Markíza televízió Na telo plus műsorában. Lengvarský a minisztérium kórházi orvosok körében végzett kérdőíves felmérésének eredményei alapján nyilatkozott.
A pontos szám szavai szerint hétfőn (október 3.) derül ki. A kórházakban jelenleg körülbelül 8000 orvos dolgozik.
Lengvarský hangsúlyozta, hogy az egészségügy a kormány prioritásai közé tartozik. „Olyan megegyezésre lesz szükségünk, hogy ne legyenek felmondások” – tette hozzá. Elismerte, hogy az orvos szakszervezetek számos követelése megalapozott, de a megoldásokhoz időre van szükség.
Peter Visolajský, az Orvos Szakszervezet (LOZ) elnöke hétfőn (szeptember 26.) arra figyelmeztetett, hogy már 1200 orvos adta be a felmondását.
Erre még augusztusban szólította fel őket Visolajský, miután a bérek emeléséről tárgyalt a kormányhivatalban. Hozzátette, hogy önmagában a béremelés sem oldja meg a helyzetet, és a szakszervezet további követeléseire hívta fel a figyelmet, például a kórházak finanszírozásával és a DRG-rendszer bevezetésével kapcsolatban.

TASR

kép: facebook

hirdetés
Previous articleKiderült, miért lett Omega az együttes neve
Next articleMatovič felszólította az SaS-t, hogy tegye félre a gyűlölködést