HAZA BELFÖLD Lengvarský: Igyekszünk felkészülni a B tervre, ha nem lenne megegyezés

Lengvarský: Igyekszünk felkészülni a B tervre, ha nem lenne megegyezés

406
hirdetés

Hétfői ülésén azzal foglalkozott a központi válságstáb, mit tesz az állam, ha nem lesz megállapodás a kormány és az orvosok között és tényleg távoznak a felmondásukat benyújtó kórházi orvosok – tájékoztatott Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter és Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt).

illusztráció, pixabay.com

„Igyekszünk elkészíteni az úgynevezett B tervet, ha nem jönne létre a megállapodás.
Remélem, hogy nem lesz szükség a válságstáb további ülésezésére” – mondta Lengvarský, emlékeztetve, hogy a kormányhivatalban zajlik a tárgyalás az orvos szakszervezet és Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter között.
A belügyminiszter kijelentette, ha szükség lesz rá, ismét összehívja a válságstábot.
Október elején 31 kórház 2100 orvosa adta be a felmondását. Az orvos szakszervezetek a tömeges felmondásokat azzal magyarázták, hogy nem értenek egyet a rendszer jelenlegi működtetésével. Nyolc feltétel teljesítését követelik, amelyek az egészségügy helyzetének javítását célozzák.
Az Orvos Szakszervezetek Szövetsége (LOZ) ragaszkodik nyolc pontjának teljesítéséhez, a fizetéseknél hajlandó kompromisszumra – tájékoztattak a szervezet vezetői a kormányhivatalban zajló hétfői tárgyalás szünetében.

FIGYELEM: A TASR hang- és videófelvételt, valamint fényképeket mellékelt a hírhez.

TASR

hirdetés
Previous articleNádas György családja miatt döntött az életmódváltás mellett
Next articleElhunyt Mészöly Kálmán