HAZA KÜLFÖLD Lángoló ember rohant be a budapesti rendőrszékházba

Lángoló ember rohant be a budapesti rendőrszékházba

826
hirdetés

Egy férfi felgyújtotta magát és úgy rohant be az épületbe. Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Felgyújtotta magát és súlyosan megsérült egy volt rendőrségi alkalmazott szombaton Budapesten, a Teve utcai rendőrszékháznál, majd berohant az épületbe – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Csiszér-Kovács Viktória közölte: a rendőrségtől 2014 májusában közös megegyezéssel távozó, erőműkezelő karbantartóként dolgozó férfit súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba, hátrahagyott táskájában búcsúlevelet találtak. Mint elmondta: az 55 éves budapesti férfi szombaton, nem sokkal 15 óra előtt a rendőrség Teve utcai székháza előtt ismeretlen gyúlékony folyadékkal leöntötte, majd felgyújtotta magát. Ezt követően berohant az épület fogadóterébe, áttörte a beengedő üvegajtót, majd összeesett.

Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán

A székház őrszolgálatának munkatársai eloltották a tüzet, ezzel párhuzamosan értesítették a mentőszolgálatot és a katasztrófavédelmet. A rendőrség megkezdte az eset körülményeinek vizsgálatát – mondta a szóvivő.

Egy nő nevét kiabálta

Az atv.hu úgy értesült, hogy egy férfi gyújtotta fel magát és azt kiabálta, hogy  „szeretlek Eta, vagy Eda”, miközben berohant a székházba, majd az aulában háromszor körbefutott. Egy másik szemtanú szerint még eszméleténél volt amikor a mentők elszállították, leégett a ruhája és megégett a bőre. Az oldal információi szerint, hogy a magát felgyújtó férfi testfelületének 60 százaléka megéghetett.

 

Hír24

hirdetés
Previous articleNyílt levél Berényi Józsefnek
Next articleRendhagyó fúvóskoncert Nemesócsán