HAZA RÉGIÓ Lakatos Róbert lesz a komáromi VMK új igazgatója

Lakatos Róbert lesz a komáromi VMK új igazgatója

750
hirdetés

A jelenleg igazgatói tisztséget betöltő Varga Anna 2019.1.9-én írásban nyújtotta be a polgármesteri hivatalba a lemondását, melyet a nyugdíjkorhatár elérésével indokolt. Ezt követően a Komáromi Városi Hivatal, mint a VMK működtetője különböző médiákban nyilvános pályázati felhívást tett közzé az igazgatói munkakör betöltésére. A pályázatokat 2019.3.15-ig lehetett benyújtani.

A kiértékelés után Lakatos Róbert kinevezését az igazgatói posztra Keszegh Béla polgármester javaslatára a képviselőtestület a 7. testületi ülésen jóváhagyta. Lakatos Róbert a pozsonyi Zeneművészeti Főiskola brácsa szakán diplomázott. Művészként évekig tagja volt a Szlovák Filharmónia, valamint a Luxemburgi Európai Szólisták zenekarának. A színházkultúrában is nagy tapasztalattal bír, hiszen zenei vezetőként és zeneszerzőként is dolgozott többek között a békéscsabai Jókai Színházban, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban, a turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínházban, a kassai Thália Színházban. Zenei vezetője volt az Ifjú Szivek táncegyüttesnek is.
Szervezői képességeit jól bizonyítja, hogy alapítója és főszervezője a Kútfeszt – Komárom és a Fonográf –fesztivál Komárom fesztiváloknak, valamint rendszeres társszervezője a Komáromi napoknak is. Lakatos Róbert a RÉV zenekar alapítója.

 

kvh

fotó: wikipedia

hirdetés
Previous article2. FIAT 600 veterán autóstalálkozó
Next article„Hozz rá víg esztendőt…” – Selyés diák a Szent Korona történelmi vetélkedőn Budapesten