HAZA RÉGIÓ Kutyakiállítás Dél-Komáromban: 17 országból összesen 3200 eb

Kutyakiállítás Dél-Komáromban: 17 országból összesen 3200 eb

1185
hirdetés

5Két nap alatt 17 országból összesen 3200  kutyát neveztek be a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetsége által szervezett nemzetközi versenyre. A Monostori erődben tartott rendezvény nemcsak a szakma körében kedvelt, de szívesen látogatják a kutyabarátok is, hiszen számos érdekes programmal várják őket a szervezők.

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Szövetségének elnöke elmondta évente több alkalommal is lehetőséget biztosítanak a kenneleknek, hogy bemutassák legszebb példányaikat. Az elmúlt 5-6 évben komoly kutyademográfiai csökkenéssel kellett szembenézniük, ami a benevezett ebek létszámán is megmutatkozott. Ennek több oka volt, a gazdasági világválság mellett a tenyészetek közt dúló belső hatalmi harc is rányomta bélyegét a versenyre.

– Tavaly azonban emelkedni kezdett a nevezési létszám, mintegy 20 százalékkal. Az idei 3200-as nevezéssel elégedettek vagyunk. Kiállítóink 50-60 százaléka hazai, szlovákiai és ausztriai. Ez Komárom földrajzi fekvéséből adódik, bár Európa 17 országából jönnek hozzánk a tenyésztők. A nem teremben tartott versenyek közül a komáromi igen kedvelt, hiszen a Monostori erőd nagyon kutya- és természetbarát helyszín – mondta az elnök.

Két nap alatt a neves zsűri több körben számos kutyafajtát értékelt. Itt választották ki azt a kutyát is, aki az idei Eukanuba World Challenge versenyen hazánkat képviseli majd. Korózs Andrástól megtudtuk azt is, hogy a nemzetközi kutyakiállítás nemcsak a szakma, de a kutyabarátok körében is népszerű.

Ma hazánkban minden második családban él kutya, vagy macska. A programokat ezért úgy állították össze, hogy az az érdeklődők számára is vonzó legyen. Számos bemutatóval és egyéb érdekességgel készültek a szervezők.

Galéria: Kutyavilág

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleTámogatási kérvények beadása – sport, kultúra
Next articleSzijjártó: ideiglenesen visszaállítjuk a határellenőrzést a magyar-szlovén határon